Zvezdara teatar: Predstava “Voz” 7. aprila imaće 150. izvođenje

0
15

Ova predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati.

Voja Brajović i Sergej Trifunović u predstavi "Voz", Foto: Promo
Voja Brajović i Sergej Trifunović u predstavi “Voz”, Foto: Promo / Zvezdara teatar

Ekipa predstave “Voz”, koju čine glumci Voja Brajović i Sergej Trifunović, 7. aprila u Zvezdara teatru proslaviće veliki jubilej – 150. izvođenje! Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, “Voz” je premijerno izveden u oktobru 2015. Do sada je predstava gostovala na brojnim scenama i festivalima u zemlji i u inostranstvu. Tako je “Voz” pogledalo blizu 45.000 gledalaca.

VOJA BRAJOVIĆ: Kič, šund i kvazizabava su danas zatrpali svet

“Voz” je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika – Beli i Crni. Beli, koga tumači Voja Brajović je profesor, suicidalni ateista, koji je u večnom traganju za istinom spoznao svet i sve njegove najprljavije delove. Crni, koga igra Sergej Trifunović, bivši je zatvorenik, čovek koji je izgubio sve i ima samo veru u reč Božju i u čovekovo spasenje.

– Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati – kaže Trifunović.

Predstava “Voz” 100. put pred publikom za početak sezone Zvezdara teatra

Glumac Voja Brajović otkriva zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.
– Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč! – izjavio je Brajović.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde