Zvezdara teatar: Uručene festivalske nagrade iz Prijedora

0
43

Na 14. Međunarodnom festivalu pozorišta “Zlatna vila” u Prijedoru, održanom od 18. do 24. aprila, učestvovalo je sedam pozorišta iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. U takmičarskoj konkurenciji bilo je pet predstava, među njima i “Osama – Kasaba u Njujorku” Zvezdara teatra, koja je osvojila četiri nagrade.

Zvezdara teatar: Uručene festivalske nagrade iz Prijedora
Nagrađeni iz predstave “Osama – Kasaba iz Njujorka” sa direktorom Pozorišta Prijedor, Foto: Zvezdara teatar

A, sinoć, 15. maja, u Zvezdara teatru su posle izvođenja ove predstave uručene festivalske nagrade. Na festivalu u Prijedoru ekipa predstave “Osama – Kasaba u Njujorku” osvojila je sledeća priznanja: Andrija Kuzmanović je za ulogu Pripovedača dobio nagradu za najboljeg glumca; Dejan Pejović je dobio nagradu za najbolju autorsku muziku za ovu predstavu; posebna nagrada dodeljena je Kosti Peševskom i Darku Bajiću za dramatizaciju teksta, koji je nastao po romanu “Osama” Vladimira Kecmanovića; i Iva Ilinčić je proglašena za najbolju mladu glumicu festivala za ulogu Milice.
Nagrade je uručio direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš.

Smeh i suze na premijeri predstave “Osama – Kasaba u Njujorku”

– Publika u Prijedoru nas je lepo prihvatila i imali smo dobru energiju to veče. Dobro smo se osećali među njima i mislim da se to raspoloženje prebacilo i na predstavu. Ova nagrada za mene je veliki uspeh, ali ništa od toga ne bi bilo da nije tu moja ekipa. Andrija i ja gledamo na ovo kao na zajedničku nagradu – rekla je Iva Ilinčić.

Novu sezonu otvara 8. oktobra predstava "Osama – Kasaba u Njujorku"
Glumci predstave “Osama – Kasaba iz Njujorka”, Foto: Promo

– Mnogo se zahvaljujem ljudima iz Zvezdara teatra koji su uspostavili sa pozorištem u Prijedoru izuzetnu saradnju. Moram se pohvaliti da veliki broj predstava koje igraju ovde, igraju i u Prijedoru – kazao je Zoran Baroš.

ODLAZAK VELIKOG GLUMCA: Napustio nas je Mihailo Miša Janketić

“Osama – Kasaba u Njujorku” je predstava o ljubavi i prijateljstvu, onom pravom koje može da se prekine samo velikom tragedijom kao što je rat. Glumačku ekipu predstave čine Andrija Kuzmanović; Jovan Jovanović; Iva Ilinčić; Branko Janković; Isidora Simijonović; i Amar Ćorović.

Na kraju ceremonije uručenja nagrada, glumci su odali počast Mihailu Miši Janketiću.
– Ja sam imao ludu sreću da delim s njim scenu. Glumci mrze tišinu, zato nećemo minut ćutanja, nego minut aplauza za Mišu! – rekao je Andrija Kuzmanović, što je publika odmah prihvatila.

A. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde