Dani Zorana Radmilovića: Zoranov brk za Dragana Petrovića Peleta

0
200

Zaječarska publika je ovacijama ispratila glumce Zvezdara teatra, koji su sedme festivalske večeri izveli komad “Hipnoza jedne ljubavi” Dušana Kovačevića.

Dani Zorana Radmilovića Zaječar Zoranov brk za Dragana Petrovića Peleta HIPNOZA JEDNE LJUBAVI
Zoranov brk u rukama Dragana Petrovića Peleta, Foto: Drani Zorana Radmilovića

A stručni žiri doneo je odluku da Zoranov brk ode u ruke Dragana Petrovića Peleta za tumačenje uloge doktora Vase. Dugotrajan gromoglasni apalauz posetilaca je bila najbolja potrvda da se gledaoci slažu sa odlukom žirija.

Dani Zorana Radmilovića: Davor Golubović osvojio Zoranov brk

Zoranov brk u rukama Dragana Petrovića Peleta Hipnoza jedne ljubavi
Maestralno odigran lik doktor Vase, Foto: Zvezdara teatar

“Hipnoza jedne ljubavi” je briljatna priča Dušana Kovačevića, najvećeg srpskog saveremenog dramskog pisca, koju je na scenu doneo ansambl Zvezdara teatra. Komad govori o “ljubavi prema bližnjima i zemlji, kojoj dugujemo sve što imamo”. Tako kaže i sam pisac i reditelj ove predstave. To je priča o životu u planini dve porodice čija su deca u inostranstvu ili se spremaju da odu. Ali i ljubavi između devojke iz te i takve sredine, i mladića iz svemira. Nije nikakvo čudo što je ovaj komad na nendavno završenim Danima komedije u Jagodini napravio žetvu nagrada. Naime “Hipnoza jedne ljubavi” proglašena je za najbolju i po oceni žirija i oceni publike; Dušan Kovačević je dobio nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst; a Dragan Petrović Pele statuetu “Ćuran” za najbolje glumačko ostvarenje.

Dani Zorana Radmilovića: Zoranov brk pete večeri u rukama Miloša Đorđevića

Dani Zorana Radmilovića Zaječar Zoranov brk za Dragana Petrovića Peleta HIPNOZA JEDNE LJUBAVI
Iz predstave “Hipnoza jedne ljubavi”, Foto: Dani Zorana Radmilovića

Slično je bilo i 3. novembra u Zaječaru, jer je Dragan Petrović dobio Zoranov brk, publika je ovacijama nagradila ceo ansambl. Tako da neće biti čudo ako komad dobije na kraju nagradu publike.
– Dušan Kovačević ne odustaje od svog stila. On je tvrdoglav i uporan i istrajava u tom svom žanru. Nama je bilo strašno zanimljivo da vidimo taj novi tekst, a od decembra prošle godine odigrali smo ga oko 50 puta – rekao je Pele posle predstave.

Dani Zorana Radmilovića: Zoranov brk Ani Begić četvrte večeri festivala

O radu na samom komadu Dragan Petrović kazao je da mu je bilo zadovoljstvo da radi sa kolegama.
– To su inače moji nekadašnji studenti. Ja imam dva “Brka” i mogli su nekom od njih da daju jer su i oni učestvovali u toj zajedničkoj hipnozi. I publike i nas na sceni – rekao je Petrović.

Dani Zorana Radmilovića: Još jedan Zoranov brk za Aleksandra Stojkovića

Iz predstave "Hipnoza jedne ljubavi", Foto: Dani Zorana Radmilovića
Iz predstave “Hipnoza jedne ljubavi”, Foto: Dani Zorana Radmilovića

Odluku žirija, kao i činjenicu da je ušao u najuži krug za nagradu festivala Pele je prokometarisao:
– Ja volim da dobijam nagrade! Svako voli da bude pohvaljen, ali se unapred ne nadam. Miran sam što se toga tiče i nisam baš nešto ustreptao. Mada volim da dobijam nagrade, naročito kad su novčane. To me najviše raduje. Ako je novčana nagrada onda ću da ustreptim.

Dani Zorana Radmilovića: Zoranov brk druge večeri pripao Dušanu Matejiću

Na pitanje novinara koliko je svestan da u njegovoj igri ima nešto od te začudne Zoranove pojave na sceni, Dragan Petrović se zahvalio na tome.
– Hvala vam na tome, ne znam koliko imam od Zoranove pojave. Drago mi je ako to mislite, i ako se to možda vidi, ali ne znam… Laska mi, prosto ne znam šta da vam kažem – rekao je Petrović.

Otvoreni Dani Zorana Radmilovića, Svetlani Bojković pripao „Zoranov brk“

Javno čitanje drame "Gorocvet 2012" dr Milivoja Mladenovića, Foto: Dani Zorana Radmilovića
Javno čitanje drame “Gorocvet 2012” dr Milivoja Mladenovića, Foto: Dani Zorana Radmilovića

Neposredno pre predstave Zvezdara teatra, u pozorišnom klubu održano je i javno čitanje drame “Gorocvet 2012” dr Milivoja Mlađenovića. Pozorišni Dani Zorana Radmilovića završavaju se 4. novembra dodelom nagrada za najboljeg glumca, najbolju predstavu, po oceni publike i nagrade za vizuelni identitet. Poslednjeg dana studenti Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda, u klasi profesora Božidara Đurovića i docenta Hadži-Nenada Maričića, izvešće predstavu “Biti il’ ne biti” po tekstu Viljema Šekspira. U večernjem terminu glumci zaječarskog teatra izvešće premijerno komad “Krađa, svađa itd.” po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića.

„Hipnoza jedne ljubavi“ 50. put pred publikom 5. novembra

Hipnoza jedne ljubavi Zvezdara teatar Dragan petrović Pele - dr Vasa
Foto: Zvezdara teatar

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde