Koncert “Zoran peva Arsena” 15. novembra u Kombank dvorani

0
102

Ove jeseni Kombank dvorana biće bogatija za još jedan koncert velikana.

Koncert "Zoran peva Arsena" 15. novembra u Kombank dvorani

Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom “Zoran peva Arsena” koji će biti održan 15. novembra. Uz njega će zablistati Damir Kukuruzović i “Django Group”, a gost će biti Matija Dedić. Inače, prvobitno je koncert bio najavljen za 20. novembar, ali je pomeren za pet dana ranije. Karte kupljene za stari datum, važiće i za novi. Ulaznice za koncert “Zoran peva Arsena” mogu se kupiti po ceni od 1.500; 1.900; 2.200; i 2.500 dinara na blagajni Kombank dvorane i preko prodajne mreže Tickets.

Predin će Beograd posetiti u sklopu regionalne turneje, nakon izlaska 40 studijskog izdanja “Zoran pjeva Arsena” u godini u kojoj istovremeno slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Nakon promocije novog albuma i nove knjige “Glavom kroz zid”, kao i gala koncerta u koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog”, Predin će nastupiti i pred beogradskom publikom.

Zoran pjeva Arsena: Album Predina sa klasicima Dedića
Koncert "Zoran peva Arsena" 15. novembra u Kombank dvorani
Zoran Predin, Damir Kukuruzović i “Django Group”, Foto: Emanuela Tomino

Zoran Predin je u protekle četiri decenije sarađivao sa brojnim muzičarima i oprobao se u raznim pravcima, pisao muziku za pozorišne predstave i filmove i nastupao po celom svetu. Kako kaže uoči svoje turneje: “Najbolje tek dolazi.”

Za album “Zoran pjeva Arsena”, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz Dedićevog šarolikog opusa odabrao 12 pesama od kojih su dve već predstavljene kao singlovi – “Kuća pored mora” i “Pamtim samo sretne dane”. Ovo izvanredno delo nastalo je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom “Django Group”.

ZORAN PREDIN: Malo sam i Turčin, što je okej

Stručna javnost album ocenjuje brojnim pohvalama. Kažu da je spoj jedinstvenih, vrhunskih interpretacija Dedićevih klasika. A, koje “uz unesene posebne emocije, naglašavaju stara, ali dodaju i neka nova značenja. Slovenački kantautor je s preminulim Dedićem delio sudbinu “pesnikovog bratića”, smisao za humor i kantautorsku kob. U album je utkao sve ono što ga je povezivalo i bližilo Arsenu”.

– Ugođaj džipsi svinga, kantrija i starogradskog zvuka u akustičnim izvedbama pre svega privlači ukusom stvarnog života u kom Arsenove pesme ponovo dobijaju životna, prirodna i izvorna značenja, koja su mnogi zaboravili slušajući ih kao evergrin – opisuju album novinske kritike.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde