Festival srpskog filma fantastike najavljuje Zombi šetnja u Beogradu 13. oktobra

0
101
Festival srpskog filma fantastike najavljuje Zombi šetnja u Beogradu 13. oktobraNezaobilazni deo oktobarskog kulturnog života srpske prestonice je i predstojeći Festival srpskog filma fantastike. Dvanaesto izdanje će biti održano od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru.

Manifestaciju će u subotu, 13. oktobra, najaviti Zombi šetnja u organizaciji udruženja “Mladi kadrovi”. Peti Zombie Walk počinje u 16h i kretaće se centralnim beogradskim ulicama: Kombank dvorana – Skupština grada Beograda – Pionirski park – Kralja Milana – Hotel Moskva – Terazije – Bezistan – Kombank dvorana. Događaj je otvoren za sve građane, a prijave za besplatno šminkanje su još u toku i trajaće do 11. oktobra. Dozvoljeno je i učešće dece uz obaveznu pratnju roditelja.

Snima se: Zombi film „Mališan“ u režiji Danila Bećkovića

Pripreme za šetnju održaće se u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u periodu od 12h do 16h. Učesnike će šminkati profesionalni tim pod vođstvom majstora za specijalne filmske efekte Miroslava Lakobrije, Svetlane Gutić i Meline Drouvi. Tokom šminkanja biće organizovani razni programi i aktivnosti. Najbolje maskirane zombije i njihove šminkere očekuju nagrade. Događaj i ove godine ima humanitarni karakter, a sva prikupljena sredstva biće donirana Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

Završen festival filmske fantastike: Nagrada publike za „2116“, a žirija za film “Čuvar”
Festival srpskog filma fantastike najavljuje Zombi šetnja u Beogradu 13. oktobra
Foto: Promo

Na 12. Festivalu srpskog filma fantastike zemlja u fokusu je Južna Koreja i njena fantastična kinematografija, a oko 30 filmova iz Srbije, regiona i sveta takmičiće se za glavnu nagradu festivala – Koskar, u nekoliko kategorija.
Festival srpskog filma fantastike podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije; Sekretarijat za kulturu grada Beograda; Opština Vračar; kao i niz prijatelja i sponzora festivala.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde