Premijerom muzičkog spektakla “Zojkin stan” otvorena nova sezona BDP

0
433

Premijernim izvođenjem muzičkog spektakla “Zojkin stan” 11. oktobra otvorena je nova sezona u Beogradskom dramskom pozorištu.

Zojkin stan BDP
Andrija Kuzmanović i Ana Sofrenović, Foto: BDP

Početak nove sezone i prvu ovogodišnju premijeru BDP-a, ali i povratak Ane Sofrenović na “daske koje život znače” došle su pa podrže mnoge kolege glumci i reditelji. Pa su u publici između ostalih bili Vesna Čipčić; Jelisaveta Orašanin; Nataša Marković; Lena Bogdanović; Marko Živić; Milica Kralj; Slobodan Ćustić i mnogi drugi.

Beogradsko dramsko priprema predstavu „Zojkin stan“

Zojkin stan BDP
Foto: BDP

Glumica Ana Sofrenović vratila se posle duže pauze na pozorišne daske. I to u BDP, gde je zaigrala glavnu ulogu u muzičkom komadu „Zojkin stan“ Mihaila Bulgakova, a u režiji gošće iz Makedonije, rediteljke Nataše Poplavske.

– Vratila sam se u repertoarsko pozorište, što veoma dugo nisam radila. Poslednji put sam igrala u BDP 1996. u “Mišolovci”. Drago mi je što je u pitanju ovakav projekat koji je sublimirao sve što sam radila tokom ovih godina. Vrlo je otvoren i hrabar, ne može se staviti u neku fioku, kao i ja sama. Tvrdoglavo guram izraz koji razbija koncepte – rekla je Ana Sofrenović.

Premijera komedije „Pošteni provalnik“ za Dan Pozorišta Boško Buha

Zojkin stan BDP
Milica Milša, Foto: BDP

Bulgakovljeva tragična farsa kritički slika grupu likova koja predstavlja sve aspekte nekadašnjeg novog sovjetskog društva. Dobro je poznavao probleme života u Moskvi, u tim za njega gladnim godinama, a ideju je i dobio čitajući o racijama na kockarnice i javne kuće koje su tada otvarane u privatnim stanovima. “Zojkin stan”, koji sam pisac karakteriše kao “tragičnu bufonadu”, premijerno je izveden 1926. godine u moskovskom Teatru Vahtangov.

MILICA MILŠA: Mršavica u „kavezu“

Zojkin stan BDP
Foto: BDP

U predstavi pored Sofrenovićeve u ansamblu se nalazi čak 21 glumac. Među njima su Andrija Kuzmanović, Milan Čučilović, Milorad Damjanović, Slobodan Boda Ninković, Milica Milša, Nada Macanković i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde