Zlatna priča 8. Bedem Festa na nikšićkoj Tvrđavi

0
60

Mnogo je misija koje je ovogodišnji program festivala postigao, osim zabave. Ujedinjene su različitosti, spojeno nespojivo i napisana je još jedna drugačija priča na nikšićkoj Tvrđavi.

bedemfest17 (1)Da je Bedem fest manifestacija sa dušom i festival ljubavi, ponovo je dokazano na Tvrđavi prethodnih dana. Ovaj festival ne pravi kompromise, ne odustaje od ljubavi i iskrenosti prema onome što ga je i pokrenulo – umetnost, kvalitet i posvećenost. A na 8. izdanju Bedem Festa ispisana je, može se slobodno reći, zlatna priča leta 2017 u Nikšiću.

Kotor

Prvi tonovi sa Bedema začuli su se kada je na binu izašla grupa “Lika Kolorado”, kao pobednički bend sa partnerskog Hrvatskog demo rok festivala. Oni su, pred ne tako brojnom publikom, na binu izašli posle vožnje od 500 km. Ovaj bend uprkos tome, zaboravlja na umor i ne krije svoje oduševljenje lepotama Crne Gore, posebno ističući oduševljenje mostom na Pivi.

lika_kolorado bedem fest zlatna priča
“Lika Kolorado”

Posle 30 godina pauze u radu, nastupila je “Grupa Beograd”. I ona je bila oduševljena ambijentom, ali i energijom koja vlada na Trđavi. Ovogodišnji Bedem fest je zabeležio veliki broj premijernih nastupa izvođača, ali kada je ova grupa u pitanju, njima je ovo bio prvi nastup na festivalu ikada! Naime, u vreme kada su nastupali pre dugogodišnje pauze, ovakav format i nije bio toliko zastupljen, pa je zbog toga dolazak u Nikšić njima bio posebno važan.

Jezero Alagovac
bedemfest17 (2)
“Grupa Beograd”

Najviše očekivani nastup svakako je bio nastup Bisere Veletanlić. Ona je učinila noć zlatnom! Naravno, i oduševila je brojnu publiku koja je dva puta pozivala na bis. Numera “Zlatni dan” koju je izvela u pratnji benda Vasila Hadžimanova, propraćena je bakljama sa zidina. U razgovoru sa medijima, otkrila je da je za nju muzika krv, njen život, da ona služi muzici i da muzika služi njoj. Za mlade, kaže, nema nikakvu preporuku. Treba sve da rade sami i da veruju u sebe. Osim besprekorno otpevanih hitova, Bisera je sa publikom ostvarila fenomenalanu komunikaciju kroz svoj prepoznatljivi humor.

bisera-1 bedem fest zlatna priča
Bisera Veletanlić

Veče umjetničkih legendi nastavljeno je nastupom Dada Topića sa bendom. Snažna svirka i mnogo energije među publikom obeležili su nastup legende koja živi rokenrol. Za Tvrđavu kaže da je ambijent koji stvara takvu atmosferu koja određuje da se nešto lepo mora desiti. Njegov tim je putovao celi dan da bi stigao na Bedem fest, a odmah nakon svirke nastavio dalje. Ipak, kako Dado i sam kaže, ne može svako da živi rokenrol!

Engleskinja „ukrala“ romski biser
dado- bedem fest zlatna priča
Dado Topić

Članovi nikšićkog DST-a su više puta, u različitim sastavima, nastupili na Bedem festu. Na domaćem terenu su i obeležili 25 godina postojanja i rada. Za ovaj bend baklje su skoro pa tradicija na nastupima. Naravno, bakljada i nije bila iznenađujuća koliko prelep gest izvršnog direktora festivala Petra Šundića. On je pozvao sve volontere da izađu na binu, pa im se pred svima zahvalio na podršci koju su prethodnih dana pružali festivalu. Onda je pozvao publiku da ih pozdravi velikim aplauzom.

Katolički sveštenik Mile na trens festivalu: To je oaza mira
iron bedem fest zlatna priča
DJ Iron

Priču treće večeri festivala, ali i kompletnog 8. Bedem festa, zatvorio je mladi DJ IRON. Ovaj talentovani mladić, prvi je nastup upravo i imao na ovom mestu, tačnije na 6. Bedem festu. Od tada nesebično daje doprinos realizaciji festivala. Manifestacija je zvanično zatvorena nastupom DJ Irona, rame uz rame sa Petrom Šundićem na klavijaturama – ponovo spajajući nespojivo.

Atrakcija iz Indonezije: Tinejdžerke sa hidžabom praše metal

Tokom tri dana festivala, Tvrđava u Nikšiću ugostila je Zvonka Bogdana, Biseru Veletanlić, Dada Topića, kao i bendove “Punkreas”; “Sleeepin pilow”; “Love hunters”; “Autogeni trening”; “Artan Lili”; “Mravi”; “DST” i mnoge druge. Posebno iznenađenje u ovogodišnjem programu bio je dolazak kultnog američkog benda “Pro Pain” i punk rok sastava “Direktori” koji nakon dugogodišnje pauze ponovo pokreće festivalsku publiku u regionu!

Foto: Miloš Zvicer

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde