55 godina karijere: Zlatna ploča i Posebno priznanje za Biseru Veletanlić

0
140

Promocijom CD-a i ploče legendarna umetnica obeležila je 55 godina umetničkog stvaralaštva. Jubilej vredan pažnje.

55 godina karijere: Zlatna ploča i Posebno priznanje za Biseru Veletanlić
Promocija Bisere Veletanlić na Sajmu medija

Brojni mediji, prijatelji i poštovaoci Bisere Veletanlić okupili su se na Sajmu medija i knjiga u Beogradu. Svi oni su dugim aplauzom pozdravili karijeru koja ostavlja zlatni trag u vremenu. Poželeli su muzičkoj divi i velikoj umetnici još mnogo večnih pesama i koncerata. Tom prilikom prikazan je kratak film koji govori o Biserinom muzičkom putu, saradnicima i nezaboravnim pesmama, koji su pratili snimci njenih nastupa i fotografije od samih početaka do danas. Prisutni su imali priliku da vide i novi spot za pesmu Arsena Dedića “Što još nikom nismo dali”. Posebno veličanstven trenutak bio je kada su uz zvuke večnog hita “Zlatni dan”, Biseri dodeljena dva velika priznanja. Od PGP RTS uručena joj je Zlatna ploča za izuzetan i trajan doprinos muzici i kulturi, a “Jugoton-Croatia Records” dodelio je Posebno priznanje za jedinstveno muzičko stvaralaštvo.

Najveći hitovi i festivalske pesme Bisere Veletanlić
55 godina karijere: Zlatna ploča i Posebno priznanje za Biseru Veletanlić
Posebno priznanje “Jugotona-Croatia Recordsa” i Zlatna ploča PGP RTS-a

– Bisera je naša velika umetnica, naša diva, 55 godina rada ni u jednom poslu nije mala stvar. Ali, ako je tih 55 godina obeleženo prelepim uspesima, velikim hitovima, pobedama na festivalima, onda tu zaista ima mesta i slavlju i da se o tome priča i piše! – rekao je Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a.

Inače, Zlatna ploča je sertifikat kojim se nagrađuje muzičko izdanje nakon određenog broja prodatih primeraka. Prve Zlatne ploče diskografske kuće su dodeljivale izvođačima kako bi obeležile milion prodatih primeraka.

Gabi, Bisera, Matija i Vasil priredili publici nostalgično muzičko uživanje
55 godina karijere: Zlatna ploča i Posebno priznanje za Biseru Veletanlić
Zlatni glas domaće muzičke scene – Bisera Veletanlić

Posle CD-a sa najvećim hitovima Bisere Veletanlić, koji su zajedno objavile dve najveće regionalne diskografske kuće PGP RTS i “Jugoton-Croatia Rekords”, kompilacijsko izdanje se našlo i na vinilu. Ovaj muzički projekat mnogi su nazvali pravim diplomatskim potezom u umetnosti, a svakako je to značajan potez i u diskografiji.
– Vinil je u ljubičastoj boji, što je Biserina boja. Veliki je interes, jako se dobro prodaje i očigledno je da ljudima u nekom ovom trenutku, u ovom vremenu i muzičkom stanju, treba malo dobre muzike – dodao je Graić.

GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, “Neverne bebe”…
55 godina karijere: Zlatna ploča i Posebno priznanje za Biseru Veletanlić
Bisera i Bata Kovač

Poklonici dobre zabavne muzike mogu da uživaju u Biserinom čarodnom i raskošnom glasu i njenim vanvremenskim hitovima – “Zlatni dan”; “Milo moje”; “Ručak za dvoje”; “Nikad više”; “Baj, baj, baj”; “Jedno leto kasno”… Ovo izdanje, 180 gramski vinil u boji, donosi i “kod za skidanje” MP3 verzije albuma, kao i autogram kartu.

Original Album Collection: Izdanje sa šest albuma Miše Kovača
55 godina karijere: Zlatna ploča i Posebno priznanje za Biseru Veletanlić
Promociji su prisustvovali Biserin dugogodišnji saradnik Kornelije Bata Kovač, sestra Senka, kao i državni sekretar Aleksandar Gajović

Bisera Veletanlić je “zlatna nota” ovih prostora, a oduvek su je odlikovali velika darovitost, posebna harizma i šarm.
– Jedna i jedina Bisera ovdašnje muzičke scene. Nekome je ime sudbina, a nekome u imenu sve zapisano. Njeno je dobro za bisernu karijeru, zlatan glas, lice sa krupnim svetlim očima, razoružavajućim osmehom i britkim jezikom. Postoji još nešto, tako retko: drugar koji nikad od vas ništa nije tražio. Taj biserni trag je dug, poučan i važan – napisao je između ostalog muzički kritičar Petar Peca Popović na koricama ovog specifičnog muzičkog izdanja.

Zoran pjeva Arsena: Album Predina sa klasicima Dedića

Na promociji je govorio i Želimir Babogredac, direktor “Croatia Recordsa”, a prisutnima se obratio i Kornelije Bata Kovač. Bata je zajedno sa Biserom ovu veliku muzičku priču upisao u sve muzičke antologije ovih prostora. Najveće oduševljenje izazvalo je Biserino obraćanje ljudima, koji su zajedno sa njom obeležili veliki jubilej.

Promociji je prisustvovala i Biserina sestra, velika umetnica Senka Veletanlić; hrvatski ambasador Gordan Bakota; državni sekretar Aleksandar Gajović… i mnoge ličnosti iz sveta umetnosti i javnog života.

E. A. / Izvor: RTS, Danas / Foto: Nikola Ristić RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde