Zlatna lipa: Još jedna nagrada za Goricu Popović i “Kozje uši”

0
184

Na upravo završenom šestom Međunarodnom filmskom festivalu “Zlatna lipa” u Staroj Zagori, u Bugarskoj, film “Kozje uši” je uveličao svoju kolekciju priznanja.

još jedna nagrada za goricu popović Zlatna lipa
Milica Spasojević i Gorica Popović u filmu “Kozje uši”, Foto: Promo

Glumici Gorici Popović pripala je nagrada za glavnu žensku ulogu u filmu “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, nastalom u produkciji Luks filma i uz podršku Filmskog centra Srbije. Popovićeva je nagrađena na festivalu “Zlatna lipa” za izrazito potresno, uverljivo i snažno tumačenje lika Stojanke koja se hrabro bori i onda kad su mnoge bitke već izgubljene, a neke od njih su bile pirove pobede.

GORICA POPOVIĆ: Preko Fejsbuka dobila ulogu

Za glavnu mušku ulogu na ovom festivalu nagrađen je Velislav Pavlov u filmu “Sveprisutan” reditelja Ilijana Dževelkovog iz Bugarske; nagrada za najbolju režiju pripala je Donatasu Ulvidasu iz Litvanije za film “Emilija”; a nagrada za najbolji film pripala je “Božanstvenom poretku” Petre Volpe iz Francuske.

Festival SEEFF u Berlinu: Gorici Popović nagrada za najbolju glumicu

Međunarodni žiri sačinjavali su Jurij Dačev (Bugarska); Ana Jurjevna Šerling (Rusija); Geret Džons (Velika Britanija); Goran Trenčovski (Makedonija); i Pjero Nikozija (Italija).

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde