“Žigosani u reketu 2”: Novi Leteći Beograđanin – Milutin Milošević

0
1393

U drugoj sezoni TV seriji “Žigosani u reketu” gledaoci prate sudbinu kašarkaškog kluba Radnik, kao i omiljenih likova – Voju, Krešu, Milovana, Jelicu, Marka, Daru…

“Žigosani u reketu” su priča o ljubavi, košarci, prijateljstvu, časti, moralu i zaboravljenim vrednostima… savremena bajka o drugoj šansi. Visokobudžetna serija u produkciji Dragana Bjelogrlića stekla je veliku popularnost i gledanost, publika je zavolela. Gledaoci su s nestrpljenjen iščekivali nastavak, i od ove jeseni mogu da gledaju nove epizode druge sezone na kanalu Nova S. Osim glavnih junaka, posebnu pažnju privukao je radio voditelj Leteći Beograđanin.

NOVA S: Druga sezona “Žigosanih u reketu” startuje 14. novembra
Milutin Milošević, Foto: Marko Krunić

Reč je o radio voditelju, čiji lik se ne prikazuje, neko se čuje samo njegov glas. On boji svaku epizodu svojim rečenicama, jezgrovim, smislenim, ponekad filozofskim… I svaki svoj segment Leteći Beograđanin završava: “… haiku za danas…” U prvoj sezoni Letećem Beograđaninu glas je dao Nikola Đuričko. Pošto je ovaj glumac “na priveremeno radu” u Americi, “Žigosani” su morali da pronađu “novog radio voditelja”. Doduše, kad god bi novinari pitali nekog iz ekipe serije ko će to biti, svi su odgovarali:”Ne smemo da otkrivamo!”

E, sad se i to zna. Novi Leteći Beograđanin je Milutin Milošević. Naravno, kao i do sada, ovog junaka nećemo gledati, nego ćemo samo imati prilike da čujemo njegov glas.

Oproštajna regionalna stand-up turneja Nikole Đurička

A, Milutin Milošević (Čačak, 28. decembar 1981.) je markatni glumac, kojeg publika trenutno može da vidi u bioskopima u filmu “Četiri ruže”. Proslavila ga je uloga u filmu Jovana B. Todorovića “Beogradski fantom” iz 2009, gde je glumio lik Vlade Vasiljevića. Zanimljivo, u tom filmu nije izgovorio nijednu reč! Milutin je svojevremeno izjavio da mu je ta “nema” uloga bila specijalno izazovna.

Prvu ulogu je imao u filmu “Kordon”, a zatim su usledile i role u ostvarenjima “Sasvim obična priča”; “Košarkaši”; “Sveti Georgije ubiva aždahu”; kao i u seriji “Žene sa Dedinja”. Imao je priliku da se nađe u filmovima u kojima igraju velike svetske zvezde – sa Fajnsom u “Beloj vrani”; Brosnanom u “Novembarskom čoveku”; Kostnerom u “Tri dana za ubistvo”.

9. FEDIS: Zlatna antena za najbolju seriju “Besi”, a za najgledaniju “Korenima”

– To su pojave, ne uloge. Statiranje sa zadatkom, ponekad bez replike. Nemam objektivni uvid u strane produkcije, ali ljudi su svuda slični. Tonac iz Srbije i tonac iz Holandije su kao braća, isti tip ljudi. Angažman u tim filmovima nije neki naročiti prostor u kome možete puno da naučite, već kredit za filmsku bazu i još jedan naslov u karijeri – izjavio je u jednom intervjuu Milošević.

Milutin Milošević je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Gordane Marić. Osim malim i velikim ekranima, aktivan je i u pozorištu. Čini se da mu je ipak od svih rola najdraža ona životna – uloga oca dvojice sinova.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde