Exit 2018: Ziggy Marley glavna zvezda druge večeri festivala

0
60

Sin Boba Marleya pozivao na mir, ljubav i slobodu.

Ziggy Marley
Ziggy Marley, Foto: Exit / Promo/ Bernard Bodo

Završeno je drugo, izuzetno uspešno veče 18. Exit festivala na kojem se dosad okupilo prvih 90.000 posetilaca! U naredne dve noći poseta će biti još veća za ukupnu brojku od oko 200.000 posetilaca iz svih delova sveta. I kamp festivala na “dunavskoj Kopakabani” je gotovo dostigao svoj pun kapacitet, a interacionalna atmosfera pulsirala je na ulicama Novog Sada, dok su se duž keja prema mostu Duga mogle videti prave reke ljudi kako polako idu ka veličanstvenoj Petrovaradinskoj tvrđavi. Ziggy Marley bio je glavna zvezda druge večeri Exita.

Počinje vrhunska zabava: Otvaranje Exit festivala 2018
Ziggy Marley
Ziggy Marley, Foto: Exit / Promo/ Bernard Bodo

Ljubitelji vrsnih muzičara, ali i dobre zabave, obilazili su tek neke od preko 40 bina i zona duž Exita. U subotu uveče je na glavnoj bini zasijala jamajčanska ikona, dobitnik osam Gremija i prestolonaslednik najveće rege dinastije – Ziggy Marley. Umesto pozdrava otpevao je “We are glad”. Onda se obratio na srpskom posetiocima Exita.
– Mnogo ti hvala, Srbijo, što si nas pozvala ovde prvi put. Vi ste pobuna – rekao je Ziggy.

EXIT 2018: Start pred 44.000 ljudi

Ziggy Marley, Foto: Exit / Promo/ Bernard BodoOn je na glavnu binu festivala doneo rege zvuke i sjajnu atmosferu. Koncert je počeo oko 23 časa, a Marley je u Srbiju došao sa njegovim aktuelnim albumom, koji mu je doneo osmi Gremi na poslednjoj dodeli nagrada. Izveo je i vanvremenske hitove kao što su “Love is My Religion”; “One Love”; “Is This Love”; “Rebelllion Rises”… Hiljade fanova pevalo je uglas skoro dva sata sa Ziggyjem. Sin legendarnog Boba Marleya, bez sumnje je opravdao očekivanja brojnih posetilaca.

Exit i Deezer zajedno donose ultimativni muzički i festivalski doživljaj
Svitanje na mts Dance Areni, Foto: Promo
Svitanje na mts Dance Areni, Foto: Promo

Nakon njega je scenu preuzeo jedan od najboljih repera nove generacije French Montana. Na oduševljenje publike priredio potpuno eklektičan nastup uz svoje najveće hitove “Unforgettable”, “Famous”, ali i dobro poznate numere poput “Nirvanine” “Smells Like Teen Spirit”; “Gucci Gang” od Lil’Pumpa; i planetarno popularne Aviciijeve numere “Wake Me Up”. Glavna bina sinoć je bila puna do samog svitanja, a prvo je Burak Yeter doveo publiku do tačke ključanja uz megapopularni hit “Tuesday”, dok je u završnici scenu zauzeo mladi britanski hitmejker, trenutno u najvećem usponu na svetskoj pop i dens sceni, čiji hitovi stižu na radijske liste svakih nekoliko meseci, Jax Jones.

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi


Sponzor prvog sunčanog zraka ovog vikenda na mts Dance Areni nije bio niko do elektronski genijalac Maceo Plex. On je sinoć pokazao istorijski set od tri sata, što su pre njega na Areni dobili još samo Laurent Garnier, Jeff Mills, Sven Vath i, naravno, Solomun i Dixon. Savršen intro za njegov set pružili su berlinski heroj Rødhåd, kao i ikona elektronske muzike Carl Craig. takođe i Marko Nastić, Filip Xavi i Vladimir Aćić. No Sleep Novi Sad binu sinoć je vodio respektabilni njujorški kolektiv “The Bunker” gde su nastupali Mike Servito, Tin Man, Eric Cloutier, Erika, Bryan Kasenic i Patrick Russell, te naša međunarodno priznata kompozitorka Svetlana Maraš. Addiko Fusion binu zapalili su “Irie FM” i uvek odlični “Nipplepeople”. Explosive je bio potpuno blokiran za vreme nastupa pank atrakcije “Cockney Rejects” i hardcore ikona “Madball”.

EXIT 2018: LP otvara, David Guetta zatvara najbolji evropski festival


Moramo zadržati mlade u Srbiji – zaključak je panel diskusije “Danas – magija dijaloga”, održane drugog dana Exita u Institutu za transfuziju dizajna na Petrovaradinskoj tvrđavi, na temu zapošljavanja mladih na Zapadnom Balkanu i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Govornici su bili osnivač i direktor Eipixa Mirko Topalski; predsednik Upravnog odbora Exit fondacije Ivan Petrović; koordinatorka za međunarodnu saradnju OPENS2019 Valentina Antić; i predstavnica Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) Marija Bulat. Oni su se usaglasili da je odlazak najuspešnijih iz zemlje znak da i za one manje talentovane ovde neće biti mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde