Arsenal 09: Žestok početak uz “Testament” i 7.000 posetilaca

0
79

Četvorodnevni Arsenal Fest 09 počeo je u sredu, 19. juna, u Kragujevcu.

Žestok početak festivala – “Testament” na Main Stage-u, Foto: Zoran Lazarević Laki

Bio je to žestok početak uz grupu “Testament” pred oko 7.000 posetilaca iz Srbije, svih krajeva bivše Jugoslavije i inostranstva. Legendarni američki treš metal bend pokazao je kako se praši na bini.

Arsenal fest 09: Besplatni prateći program – koncerti, promocije, izložba…

Prostor ispred Main Stage-a zacrnio se od brojnih majica fanova “Testamenta”, čiji je nastup na Arsenalu prošao u duhu obeležavanja 20 godina od kultnog albuma “The Gathering”. Sa ovog izdanja su pevač Čak Bili (Chuck Billy) i ekipa raspoloženo izveli “D.N.R”; “Down for Life”; “Eyes of Wrath”; i “Legions of the Dead”. Američki bend je između ostalih isporučio i “Low”; “Stronghold”; “Practice What You Prech”; “Disciples of the Watch”… “Knežev arsenal”, istorijski prostor fabrike municije iz XIX veka, orio se od horskog pevanja gromoglasne publike. Ona je na kraju “Testament” ispratila sa ovacijama.

– Mnogo vam hvala što ste nam pokazali vašu ljubav. Volimo i mi vas. Budite takvi i sledeći put kada dođemo! – poručio je Bili.

Arsenal Fest 09: Little Steven, Springstinov gitarista stiže u Kragujevac

“Testamentu” su na Main bini prethodili vrsni kragujevački death metalci “Dead Joker” i folk metalci “Pero Defformero”. Komentari posetilaca su da su domaći metalci “razbili”, a silne pohvale upućene su jedinstvenom sastavu iz Novog Sada – odličan zvuk, audio-vizuelan doživljaj muzike, mnogo humora… ili kako neko reče – “Pero Defformero” priređuje pravi frontmensko-gitarski stand up šou!

Na obližnjem ispunjenom Garden Stage-u uživalo se uz legendarno “Atomsko sklonište”. Trio basiste Brune Langera počeo je raspoloženu svirku sa “U vremenu horoskopa”, da bi se stiglo do “Paklenih voyača”, “Bez kaputa”, “Žutog kišobrana” i “Treba imat dušu”. Na Gardenu, smeštenom u drvećem natrkivenoj Zastavinoj bašti, svirali su prve večeri i “Mud Factory”; “Majdan”; “Urban instinkt”; “Len Jem”; “Odgovor”; “Vesela mašina”; i “Alitor”.

Završen Arsenal Fest 08, za kraj – “Morcheeba”, “Shikari”, “Plavci”, “Disciplina”, “Štuke”

Na Explosive DJ Stage-u je do ranih jutarnjih časova trajala žurka sa odabranim predstavnicima kragujevačke DJ scene. Već prve večeri pokazala se kao uspešna i opravdana odluka da Arsenal bude prvi srpski festival bez jednokratnih plastičnih čaša. Trajne plastične čaše brendirane Arsenalovim vizualom mogle su se uz kauciju brzo dobiti na nekoliko istaknutih punktova u prostoru. A, publika je mogla da uživa i u brojnim drugim sadržajima, kao što su čil aut zona; kafići na otvorenom; štandovi sa suvenirima, majicama i pločama…

Explozive DJ stage, Foto: Arsenal Fest

E. A. / Foto: Zoran Lazarević Laki

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde