“Žensko srce u šinjelu” nova predstava Mirjane Karanović

0
212

žensko srce u šinjeluU predstavi igraju Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović.

Premijera predstave “Žensko srce u šinjelu”, o heroinama iz Prvog svetskog rata, u režiji Mirjane Karanović biće održana 16. aprila u Centru za kulturu “Vlada Divljan” (Ustanovi kulture Palilula) u 20h.

U predstavi pratimo tri glumice Iskru, Jasnu i Senku. One pokušavaju da urade predstavu povodom obeležavanja godišnjice Prvog svetskog rata o životima triju heroina. A to su: Milunka Savić koja je bila najodlikovanija žena vojnik u istoriji ratovanja; Flora Sends koja je bila jedina Britanka sa činom kapetana u srpskoj vosci; i Nadežda Petrović koja je napustila lagodnost svog života i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu spremna da da i svoj život ako treba.

MIRJANA KARANOVIĆ: Mene ili obožavaju ili mrze iz dna duše
žensko srce u šinjelu
Foto: Promo

Čekajući da se pojavi reditelj, glumice preispituju svoje živote, ali i međusobno otkrivaju stvari koje ne znaju jedna o drugoj… Stalne svađe među njima zbog kašnjenja reditelja, nedovršenog teksta za predstavu i zbog loših uslova u kojima rade dovode u jednom trenutku i samo izvođenje predstave u pitanje. Ipak, na neki način sudbina velikih heroina inspiriše i menja i glumice same…

žensko srce u šinjelu
Foto: Promo

Ulaz je slobodan uz prethodno preuzetu ulaznicu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde