“Ženski orkestar za sve prilike” premijera 30. maja u Domu omladine

0
251

Beogradska publika moći će premijerno da pogleda “Ženski orkestar za sve prilike”; koji predstavlja novo čitanje čuvenog francuskog komada Žana Anuja, u adaptaciji i režiji rediteljke Marije Lipkovski.

ženski orkestar za sve prilike foto promo Ovaj izuzetan tekst sa puno humora govori o pitanju i položaju žena danas, iz najrazličitijih uglova: žene majke, žene ljubavnice, zaljubljene žene, prevarene žene, a pre svega žene umetnice.

Ovacije na premijeri predstave „Žanka“ u pozorištu Madlenianum

Uz veoma duhovit a životno istinit i otrežnjujući humor Žana Anuja koji nikada nije plitak već lekovit, prepliće se muzika Nikole Dragovića i Irene Popović Dragović, koji su napisali i originalne songove koji celu predstavu čine maštovitom, razigranom i dinamičnom.

Mlade i talentovane glumice koje nose novu energiju na sceni: Barbara Petrović; Draginja Mileusnić i Anđelka Simović; predvođene su našom poznatom dramskom umetnicom Snežanom Savić u ulozi šefice orkestra, gospođe Ortanž. Jedini muški član ekipe je Aleksandar Jovanović i tumači lik pijaniste.

Zvezdara teatar: 50. izvođenje predstave „Beton mahala“ 16. novembra
snežana savić ženski orkestar za sve prilike foto promo
Snežana Savić tumači lik šefice orkestra, gospođe Ortanž, Foto: Promo

Scenski atraktivne, ženstvene kostime potpisuje modna kreatorka Danijela Grujić.

Premijera predstave zakazana je za 30. maj, a prva repriza biće dan kasnije u Domu omladine.

Počele probe predstave „Mesec dana na selu“ u JDP-u

– Ova predstava nastala je iz zajedničke potrebe da na iskren i dobronameran način progovorimo o problemima žensko-muških odnosa u savremenom svetu. Ali i onim problemima koji se ne menjaju već vekovima. Humoristički otklon u kombinaciji sa odličnom igrom glumaca, modernom muzikom i sjajno dizajniranim kostimom doprinosi tome da predstava bude neopterećena suvišnom patetikom i da lako komunicira sa najširom publikom. Pored toga, naša želja je i da nezavisnoj pozorišnoj produkciji vratimo duh, dostojanstvo i umetnički kvalitet i na taj način doprinesemo poboljšanju krvne slike naše kulture – izjavila je povodom premijere rediteljka predstave Marija Lipkovski.

PR.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde