Pozorište na Terazijama: Poslednje izvođenje mjuzikla “Ženidba i udadba”

0
35

Iako je izvorno označena kao komedija naravi, “Ženidba i udadba” Jovana Sterije Popovića, gledano iz današnjeg ugla, najviše podseća na sapunsku operetu o hromoj i dobrodušnoj devojci i stidljivom ali vrednom mladiću, sa srećnim krajem.

Pozorište na Terazijama: Poslednje izvođenje mjuzikla "Ženidba i udadba" 15. juna

U Pozorištu na Terazijama će 15. juna biti poslednje izvođenje predstave “Ženidba i udadba”. Ovaj mjuzikl u režiji Vladimira Lazića, koji je uradio i adaptaciju, imao ie premijeru krajem 2013. godine. Muziku je napisao Momčilo Bajagić Bajaga, orkestraciju i aranžmane Aleksandar Lokner, a tekst songova Željko Mijanović. U predstavi igraju Duško Radović; Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević; Žarko Stepanov; Miroljub Turajlija; Elizabeta Đorevska; Milan Milosavljević; Valentina Pavličić; Ana Simić i drugi. Koreograf je Milica Cerović; kostimograf Snežana Šimić; a scenograf Dragan Lazić.

LJILJANA STJEPANOVIĆ: Veoma aktivna penzionerka

Manirom iskusnog analitičara, Jovan Sterija Popović odslikava temu pronalaženja životnog saputnika kao nasušnu potrebu da se život zaodene zavodljivim iluzijama, u čemu su banalnost i kič bitna gradivna sredstva. Postavka “Ženidbe i udadbe” bazira se na aktuelnoj ikonografiji kojom smo zapljusnuti iz svih medijskih oružja. Teatralnost u izrazu, kao stil sporazumevanja i opštenja, poslužila je kao povod i dobar poligon za kreaciju zahvalnih likova na temu sklapanja poslova od “izuzetnog značaja”.

E. A. / Foto: Pozorište na Terazijama

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde