Zdravko Čolić snima pesmu sa trubačima Dejana Petrovića

0
350

Prvi put u karijeri Zdravko Čolić će snimiti pesmu sa trubačima. Njega će pratiti čuveni Dejan Petrović sa svojim “Big bendom”, a numera će biti prilagođena pop zvezdi.

zdravko čolić čola
Foto: Facebook / Zdravko Čolić

– Biće to singl sa Dejanom Petrovićem, ali u pop fazonu. Ne može da se peva samo “zagrli me oko vrata, oluja se sprema…” Moram da snimam nove pesme, koje nisu samo šlageri. Nova raja traži moderniju produkciju – rekao je Zdravko Čolić za Antenu M i dodao da privatno voli da sluša tamburaše.

Don Brankovi dani muzike: U Kotoru brojni svetski priznati džezeri

To što je za saradnju izabrao Petrovića nije slučajno. Naime, Dejan sa svojim “Big bendom” odavno ne svira isključivo pleh muziku, nego na trubi izvodi i klasične kompozicije, filmsku muziku, rok numere. I podjednako uspešno nastupa na Egzitu i u Guči.

U seriji o Nemanjićima glumi i Zafir Hadžimanov

– Kada smo spojili našu tradicionalnu muziku sa savremenim muzičkim pravcima, uparili smo, kako kažu “starke i opanke”. Sve to dođe nekako spontano kroz rad. Mada, i kada smo bili isključivo trubački orkestar nismo svirali samo trubačku muziku, već i neke drugačije note – kazao je jednom prilikom Petrović.

dejan petrovic na Exitu fb dp
Trubači Dejana Petrovića na Exitu, Foto: Facebook / Dejan Petrović Big Bend

Svirka do zore

Inače, Čola je posle serije više nego uspešnih koncerata u celom regionu, na Novom Zelandu i u Australiji, te snimanja pesama za album koji će promovisati na jesen, nedavno nastupio i u diskoteci Top Hill. Tu je održao fenomenalan koncert pred nekoliko hiljada fanova. Svirka je trajala od dva sata iza ponoči do pet izjutra. Posle koncerta u Budvi Zdravko je rekao:

zdravko čolić čola
Foto: Facebook / Zdravko Čolić

– Kao i u svakom poslu, tako se i na početku ove fešte desio manji tehnički problem. Bio sam vrlo nervozan, ali kasnije se sve ustabililo i došlo na svoju meru. Ove kasne svirke su teške, što kaže Dino Merlin:”Ja se naspav’o”. Naravno, to za mene ne važi. Ipak, moraš zaista biti u punoj snazi da bi održao ljude budnim.

LADO LESKOVAR: Jugoslovenac, prijatelj prvih dama

Lepo je dati nešto novo

zdravko čolić čola
Foto: Facebook / Zdravko Čolić

Posle singla “Mala”, Čola misli da će do objavljivanja novog albuma publici predstaviti upravo pesmu koju će snimiti sa Dejanom Petrovićem. A u oktobru-novembru se možda pojavi i treći singl. To je plan, koji je podložan promenama.

MARINA RAJEVIĆ SAVIĆ: Zlatni vrt mog detinjstva

– Među autorima novih pesama je Maja Sar, njenu numeru sam već snimio. Tu je i mlada Antonija Šola koja je radila “Što ti dadoh”. A, saradnju sam, na veliko zadovoljstvo, započeo sa Fazlom, jednim od najboljih kompozitora sarajevske raje. Radio je sa vrhunskim muzičarima, a upakovaće mi kompoziciju sa trubačima. Sjajnu saradnju na ovom albumu nastavio sam sa Bajagom i to kroz pesmu “Mala”. Mada, uvek kažem da ljude koji imaju veliki staž ne treba previše opterećivati. To što bude-bude, ljudi uvek prihvate dve-tri pesme, a to je u ovako velikoj karijeri gde ja imam preko 250 numera i 15 albuma, najmanji problem. Ali, lepo je dati nešto novo.

E. A. / Izvor: antenam.net

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde