Završeno snimanje filma “Otac” Srdana Golubovića

0
180

Film se radi u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Završeno snimanje filma "Otac" Srdana Golubovića
Na snimanju filma “Otac” Srdana Golubovića

Posle osam nedelja završeno je snimanje filma “Otac” Srdana Golubovića. Ekipa je radila na više lokacija u okolini Priboja, Zaječara, Knjaževca i Beograda. “Otac” je filmsko ostvarenje koje opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu. Njime će dodatno biti obogaćena filmografija autora već proslavljenih ostvarenja: “Krugovi”, “Klopka”, “Apsolutnih sto”.

Srdan Golubović počeo snimanje filma “Otac”

Podsećamo, radnja filma opisuje poniženog i emotivno uništenog čoveka koji započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje. Očajan, ali dostojanstven, želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka – on postaje heroj.

Završeno snimanje filma "Otac" Srdana Golubovića
Srdan Golubović (sedi) na snimanju filma “Otac”

Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću. Oni su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece. Ostale uloge tumače Boris Isaković; Nada Šargin; Milica Janevski; Vahid Džanković; Jovo Maksić; Nikola Rakočević; Milan Marić; i Ljubomir Bandović.

GORAN BOGDAN: Ljubav, tolerancija i slušanje prekidaju krug nasilja
Završeno snimanje filma "Otac" Srdana Golubovića
Goran Bogdan na snimanju filma “Otac”

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić. Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM; francuski fond Cinema du Monde; hrvatski fond; slovenački fond; fond BiH; Arte France; i ZDF Arte; kao i Eurimages fond za koprodukcije. Producent filma je Jelena Mitrović (Filmska kuća Baš Čelik, Srbija); u koprodukciji sa Propeler Film (Hrvatska); Vertigo (Slovenija); ASAP Films (Francuska); Neue Mediopolis (Nemačka); SCCA/Pro.Ba (Bosna i Hercegovina).

Izvor: FCS, Foto: Maja Medić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde