Završeni Cloud festivali na Ušću – 920.000 posetilaca tokom 11 večeri

0
44

Prvo izdanje festivalske platforme Cloud je završeno. I to, više nego uspešno!

Završeni Cloud festivali na Ušću - 920.000 posetilaca tokom 11 večeri
Tokom 11 večeri na Ušću je bilo 920.000 posetilaca, Foto: LCF media

U okviru Cloud festivala održana su na Ušću tri muzička festivala – Belgrade Beer Fest, Belgrade Music Week i Noć muzike. A, posetilo ih je više od 920.000 ljudi! Cloud festivali su tako postali jedan od najuspešnijih turističkih brendova Beograda i Srbije. Beogradska kulturna mreža i Skymusic su organizaciju i produkciju festivala podigli na svetski nivo i posetiocima omogućili da uživaju u više od 140 koncerata i to besplatno! Sa Cloud festivalima počela je da živi i besplatna mobilna aplikacija Keep App, koja će i u narednom periodu omogućiti brojne benefite za posetioce festivala.

17. BBF: Tokom pet dana više od pola miliona ljudi
Završeni Cloud festivali na Ušću - 920.000 posetilaca tokom 11 večeri
Foto: Marko Obradović

Od 15. do 31. avgusta na najvećem koncertnom prostoru u zemlji tokom 11 večeri održani su koncerti rock, pop, trep, narodne i klasične muzike.
Prvi je održan tradicionalni Belgrade Beer Fest. Na njemu je više od pola miliona ljudi uživalo u rock koncertima, koji su ponudili raznovrstan program na četiri bine. Ovo je bio najuspešniji festival za poslednjih pet godina, koji je osim Beograđana privukao i veliki broj domaćih i stranih turista.

Narednog vikenda, od 23. do 25. avgusta, na Ušću je održan prvi Belgrade Music Week. Na njemu su nastupile najveće domaće i regionalne zvezde pop, narodne i trep muzike. Većina njih su prvi put imali priliku da pevaju na Ušću pred više od 310.000 posetilaca, koliko je posetilo festival tokom tri večeri.

Noć muzike 2019: Specijalni gost sicilijanski tenor Anđelo Fiore

Poslednji vikend avgusta je bio posvećen ljubiteljima klasične muzike. Tada je održana četvrta Noć muzike, ali prvi put na Ušću. U petak 30. avgusta je na Ušću ispisana nova stranica u istoriji klasične muzike, kada su pred više od 70.000 ljudi, nastupili Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, kao i svetska gudačka senzacija “Apokaliptika”. Zvuci klasične muzike, kao i jedinstveni spoj klasike i hevi metala “grmeli” su nad Beogradom, dok je publika sa oduševljenjem uživala u najvećem koncertu klasične muzike zahvaljujući agenciji “Nova ideja”, koja je Cloud platformu prepoznala kao pravog partnera i priliku da festival sa Tašmajdana preseli na Ušće.

Cloud festivalska groznica: Oblak dobre zabave nad Ušćem od 14. do 30. avgusta

Cloud festivali su održani uz veliko razumevanje i podršku Grada Beograda; Beokom servisa; CEBEF-a; Ministarstva trgovine, turizma i telekomunukacija. Noć muzike je podržalo i Ministarstvo pravde. Pored gradskih i republičkih institucija, brojni partneri su dali veliki doprinos izgledu i bogatoj ponudi na festivalima.

Pozicioniranje na svetskoj mapi festivala je strateški cilj Beograda i Srbije, jer je manifestacioni turizam postao jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma. Nova festivalska platforma je dala veliki doprinos da se obogati kulturna ponuda prestonice i da Beograd postane centar letnjih festivala u regionu. A, najveći uspeh je što su organizatori omogućili da svi festivali budu potpuno besplatni.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde