Završen Enter, muzički festival u Topčideru posetilo preko 35.000 ljudi

0
155

Predsednica opštine Savski venac najavila je održavanje festivala i sledeće godine.

Završen Enter, muzički festival u Topčideru posetilo preko 35.000 ljudi
Foto: Promo

Topčiderski park je prethodnih dana bio najposećenije mesto u Beogradu zbog održavanja festivala pop, rok, hip-hop, dens i elektro muzike. Tokom tri festivalske večeri nastupio je veliki broj domaćih i stranih izvođača, posetilo preko 35.000 ljudi.

Prvi Enter festival od 28. do 30. juna u Topčiderskom parku
Završen Enter, muzički festival u Topčideru posetilo preko 35.000 ljudi
Foto: Promo

Enter festival je organizovan u saradnji sa Opštinom Savski venac. Kako je istakla predsednica opštine Irena Vujović ogromna posećenost je samo pokazatelj da je Beogradu bio potreban festival koji će zadovoljiti sve muzičke ukuse i pružiti svima, a naročito mladim ljudima, priliku da se dobro zabave.

Završen Arsenal Fest 08, za kraj – „Morcheeba“, „Shikari“, „Plavci“, „Disciplina“, „Štuke“
iskaz foto ivana stevanović
“Iskaz”, Foto: Ivana Stevanović

– Ostvarili smo cilj da našim sugrađanima sa Savskog venca, ali i svim Beograđanima, omogućimo da besplatno uživaju u kvalitetnoj muzici uz najbolje izvođače iz zemlje i regiona. Zadovoljna sam kompletnom organizacijom. Ono što je najvažnije, festival je protekao u pozitivnoj atmosferi bez ijednog incidenta. Zahvaljujem se Policijskoj stanici Savski venac, Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, ZZZZ radnika Železnice Srbije, dobrovoljnim vatrogasnim društvima “Savski venac” i “Zemun Matica”, GSP-u koje je obezbedilo posebne linije za prevoz publike do festivala i svim ostalim gradskim službama koje su pomogle organizaciju događaja – rekla je predsednica opštine Savski venac.

SUPER PROVOD NA JAHORINI: Festival 84 – pun pogodak!
Lee Leed
Lee Leed, Foto: Facebook / Lee Leed

Najavljujući Enter festival na istom mestu i sledeće godine, Vujovićeva je posebno zahvalila generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, kao i svim ostalim sponzorima i prijateljima festivala koji su doprineli da Beograđani dobiju muzički festival kakav zaslužuju.
– Enter je bio veliki izazov, ali uz dosta truda uspeli smo svi zajedno da napravimo ozbiljan muzički festival koji je već prve godine doživeo veliki uspeh. Sigurna sam da će u narednim godinama imati važnu ulogu i u privlačenju stranih turista! – poručila je Irena Vujović.

25. Festival evropskog filma Palić: Rade Šerbedžija dobitnik Nagrade „Aleksandar Lifka“
enter festival
Foto: Ivana Stevanović

Festival je počeo 28. juna pod sloganom “Oživi Enter”. Posetioci su u dugim redovima nestrpljivo čekali da stanu ispred bine i uživaju uz poznate hitove domaćih i stranih izvođača. A na bini su bili – Inna, Seeya, Akcent, Mary Nastas, Lee Leed, “Iskaz”, “Ničim izazvan” i poznati di-džejevi. Zbog lošeg vremena, u petak nije bio festivalski dan, a predviđeni program prebačen je na nedelju. Festival je nastavljen u subotu uz “Mortal Kombat”, Struku, Pera Deformera, “Point Blank”, Sassju, Surreal, “Prti Bee Gee”… i ostale izvođače koji su digli na noge sve koji su se našli na najboljoj žurki u gradu. Poslednjeg dana, 1. jula, bio je i vrhunac dobrog provoda uz pop, rok i hip-hop ritam. Nastupali su “Bjesovi”, “Bad Copy”, “Irish Stew”, Fox, Coby, demo bendovi i di-džejevi. Kapije Enter festivala su zatvorene 2. jula u 4h za one najvernije koji su dočekali zoru u Topčiderskom parku.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde