“Zarobljeno vreme”, dokumentarac o Peci Popoviću, premijerno u Novom Sadu

0
184

Posle premijera u Beogradu i Zagrebu, celovečernji dokumentarni film “Zarobljeno vreme”, scenariste i reditelja Milana Nikodijevića, biće predstavljen novosadskoj publici u ponedeljak, 11. decembra u dvorani Kulturnog centra.

Milan Nikodijević i Peca Popović, Foto: Promo Zarobljeno vreme
Milan Nikodijević i Peca Popović, Foto: Promo

Nagrađen na šibenskom Solo music festivalu ovog leta, film o putovanju Petra Pece Popovića po emotivnom zavičaju i njegovim susretima sa junacima i graditeljima jugoslovenske rok scene, simbolično dolazi u najveći vojvođanski grad. Baš na dan obeležavanja 40 godina od organizovanja tada značajnog BOOM festivala.

50 godina stvaralaštva Petra Pece Popovića

zarobljeno vreme peca popović i petar janjatović
Iz filma “Zarobljeno vreme”, Petar Janjatović i Peca Popović, Prointskrin YouTube

– Moja generacija se biološki proredila. Dobro je što je nešto od zajedničkog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz zemlje u kojoj smo rođeni i živeli, gospodin Nikodijević uspeo da prikaže ovim filmom. Radeći što smo radili pripadali smo budućnosti, koja je nekad obećavala više od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u dokumentarcu. Svaku premijeru doživljavam sa tremom, strepeći da nekog ne uvredimo prisećanjem na vrednosti i istine “zarobljenog vremena”. Jer, danas živimo u vremenu i prostoru gde se prošlost, pa i muzička, često posmatra na šest različitih načina! – poručio je Popović.

PETAR PECA POPOVIĆ: Operacija kao tehnički pregled

Publici će se posle projekcije predstaviti kompletan autorski tim.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde