Dokumentarac “Zarobljeno vreme” na festivalu “preko bare”

0
130

Veliko interesovanje vlada za dokumetarac o Peci Popoviću.

zarobljeno vreme preko bare
Petar Peca Popović u filmu “Zarobljeno vreme”, Foto: Printskrin YouTube / TVLongPlay

Dokumentarni film “Zarobljeno vreme” Milana Nikodijevića (Arbos 2017) dobitnik je specijalnog priznanja na Solo Pozitivo festivalu muzičkih filmova u Šibeniku. Reditelj i glavni protagonista ovog ostvarenja, novinar, rok kritičar, publicista Petar Peca Popović, nastavljaju da obilaze region, Srbiju i svet.

50 godina stvaralaštva Petra Pece Popovića

Tako će već u četvrtak, 15. marta biti u Beču. Tamo će u organizaciji Srpskog Kulturnog Foruma biti priređena posebna čajanka. Tu će Popović uz specijalnog gosta Dejana Cukića, osim o filmu, razgovarati sa publikom o svojoj karijeri i knjizi “Biti rokenrol”.

zarobljeno vreme preko bare 2
Foto: Printskrin YouTube / TVLongPlay

“Zarobljeno vreme” imaće svoju premijeru 19. marta u Valjevu, a nekoliko dana kasnije, 23. marta, biće prikazan “preko bare”. Tačnije, na Toronto Crossroads festivalu. Posle toga autori će se predstaviti sa filmom 29. marta u Čačku, kao i u takmičarskom delu jubilarnog 65. Beogradskog festivala dokumentarnog filma. Onda, 4. aprila film će biti prikazan u ljubljanskom muzeju, a 11. aprila u skopskom Domu omladine. Od 20. do 23. aprila “Zarobljeno vreme” biće prikazivan u okviru Dana srpske kulture u Istri.

PETAR PECA POPOVIĆ: Operacija kao tehnički pregled

– Ni u snu nisam verovao da jedan dokumentarni film koji se ne bavi ružnom stranom i gadostima iz zajedničke prošlosti može u ovakvim vremenima pobuditi tu vrstu interesovanja. Koliko zbunjen, toliko sam i prijatno iznenađen. Pretpostavljam da će serija, iz koje je nastao film, imati još uzbudljiviji život – kaže Peca Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde