“Delirijum tremens” premijerom u Novom Sadu započeo bioskopski život

0
117

Najnovije filmsko ostvarenje scenariste i reditelja Gorana Markovića prvi put je predstavljeno na ovogodišnjem FEST-u, a potom je sa veliki uspehom prikazano i na nekoliko festivala.

Glumci Tihomir Stanić, Igor Đorđević i Srđan Timarov na novosadskoj premijeri

Svečanom premijerom 28. avgusta u novosadskom bioskopu “Arena Cineplex” film “Delirijum tremens” započeo je svoj bioskopski život. Publika je posle projekcije gromoglasnim aplauzima pozdravila Tihomira Stanića, Igora Đorđevića i Srđana Timarova.

GORAN MARKOVIĆ: Film “Delirijum tremens” bila je ideja Pece Ejdusa

Tihomir Stanić tumači glavnu ulogu, glumca Dagija, koji preopterećen poslom spas traži u alkoholu.
– Mnogo mi je drago što je ovaj film, koji priča o svima nama glumcima, premijerno prikazan u Novom Sadu, gradu u kojem smo, sva trojica prisutnih ovde, načinili prve korake u ovoj profesiji. Volim ovaj grad, ne samo zato što sam ovde studirao glumu na Akademiji umetnosti, već i učestvovao u predstavi koja je otvorila Srpsko narodno pozorište – izjavio je Stanić.

54. Filmski susreti: Gorici Popović uručena Nagrada “Pavle Vuisić”

Srđan Timarov u filmu ima malu, ali nezaboravnu ulogu. Tumači lik Džambe, i novosadsku publiku je nasmejao do suza.
– Ja sam crna ovca u ovom filmu. Ali, kad Goran Marković pozove, ja samo kažem “da” i ne pitam šta je. Drago mi je što film kreće svoj bioskopski život upravo iz Novog Sada, grada u kojem sam živeo, školovao se i prohodao kao glumac! – kazao je Timarov publici.

Igor Đorđević odigrao je zahtevan lik Dušana i doživeo ovacije posetilaca u bioskopskoj sali.
– Trudim se da i svoje studente učim da lik ne dolazi samo spolja, već i iznutra. Nije bilo lako držati taj facijalis, posebno kroz niz komičnih i zatim tragičnih situacija. Beskrajno mi je drago što sam dobio priliku da glumim u filmu Gorana Markovića i raduje me kada čujem reakcije publike – rekao je Đorđević.

Zlatni pečat Kinoteke za nekadašnje studente praške filmske akademije

Film “Delirijum tremens” je snimljen u produkciji RTS-a, nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta, a po želji doajena našeg glumišta Predraga Pece Ejdusa, koji je nažalost dočekao samo početak snimanja. Scenario za predstavu i film je takođe napisao Goran Marković, inspirisan upravo Pecinom sudbinom, a okružen glumcima od svog rođenja, znatiželjan da otkrije šta pokreće one čiji život je gluma, bez obzira na posledice koja ta predanost ili čak zavisnost nosi.

U ovoj tragi-komičnoj drami pored pomenih glumaca igraju i Anita Mančić; Gorica Popović; Dragan Petrović Pele; Nada Šargin; Miodrag Miki Krstović; Bereda Rešit; Milica Zarić; Svetozar Cvetković; Maša Dakić; Gorana Daničić… Filmski glumački debi u ulozi Dagijevog sina ovim filmom je doživeo mladi glumac Amar Ćorović, koji gradi ozbiljnu karijeru u pozorištu, a televizijski gledaoci znaju ga iz serija “Žigosani u reketu” i “Komšije”.

E. A. / Foto: Promo / Fame Solutions

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde