Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu

0
29

Zadužbina Milana Mladenovića je osnovana u Beogradu (Tadeuška Košćuška 8).

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljivaće svake godine regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pesnika i kompozitora i vođe kultnog benda “Ekatarina Velika”. Nagrada će se dodeljivati za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, najavili su predstavnici zadužbine.

Članovi Upravnog odbora Zadužbine su Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović – Miško Plavi i advokat Nenad Milovanović. Oni su govoreći o razlozima osnivanja Zadužbine Milana Mladenovića objasnili su da je osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović.

ZORAN KOSTIĆ CANE: Ja sam pećinar-roker

– Zadužbina je osnovana sa namerom da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe. Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih dela i podstiče umetničko stvaralaštvo dodeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime – navodi se u saopštenju.

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu

Nagrada Milana Mladenovića dodeljivaće se svake godine na dan njegovog rođenja, 21. septembra. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra.

Legat glumca Ivana Bekjareva u “Adligatu”

Kako je rečeno, Milanova nagrada je regionalna i pravo da konkurišu za nju imaju autori sa teritorija svih bivših jugoslovenskih republika, za delo objavljeno između 30. juna prethodne godine i 30. juna tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja. Predloge dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Rok za prijave je otvoren od 15. aprila pa do 30. juna preko sajta Zadužbine Milana Mladenovića, na adresi https://www.milanmladenovic.com.

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu

Članovi prvog žirija za dodelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Na konferenciji za medije je takođe najavljeno da će do kraja godine Zadužbina objaviti i dva re-izdanje. I to albuma “Angel’s Breath” (1994), koji je Milan snimio sa Mitrom Subotićem Subom u Brazilu; kao i re-izdanje kompilacije “Kao da je bilo nekad” (2002) na kome su poznati muzičari interpretirali pesme “EKV”.

Foto: www.milan.mladenovic.com

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde