Koncert “Njujork – Beograd – Tokio” dua “Yagull” i Lene Kovačević

0
110

Beogradsku publiku 21. avgusta očekuje poseban muzićki događaj.

Koncert "Njujork – Beograd – Tokio" dua "Yagull" i Lene Kovačević

Reč je o akustičnom koncertu “Njujork – Beograd – Tokio” u Narodnom muzeju u Beogradu. Održaće ga njujorški duo “Yagull”, uz specijalno gostovanje Lene Kovačević. Publiku očekuju poznate filmske numere u posebnom aranžmanu, kao i internacionalni evergrin klasici. Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti na sajtu Gigstix.com; u knjižarama “Vulkan”; i na svim Gigstix prodajnim mestima u Srbiji.

“Samo da mi je” – najnoviji singl i spot Lene Kovačević
Koncert "Njujork – Beograd – Tokio" dua "Yagull" i Lene Kovačević
“Yagull” – Kana i Saša, Foto: Promo

“Yagull” je njujorški instrumentalni, akustični multižanrovski duo. Čini ga par kompozitora, producent i gitarista Saša Markovic, Beograđanin koji od 2001. živi u Njujorku, i pijanistkinja, Japanka Kana Kamitsubo. Od 2012. “Yagull” je snimio četiri albuma u saradnji sa njujorškom izdavačkom kućom “MoonJune Records”. Albumi su naišli na odličan prijem kod mnogobrojnih medija uz recenzije na više od 20 jezika (Time Out New York; All About Jazz; Jazz Music Archive…). Njihov zvuk je baziran na gitarsko-klavirskom duetu, uz povremenog gostujućeg muzičara.

Lena Kovačević peva naslovnu numeru u crtanom filmu “Manu Munja”
Koncert "Njujork – Beograd – Tokio" dua "Yagull" i Lene Kovačević
Lena Kovačević, Foto: Promo

Na prva dva albuma “Films” (2012) i “Kai” (2015), nazvan po Kaninom i Sašinom sinu, gostovali su muzičari iz više od 10 zemalja sveta i različitih muzičkih žanrova, od klasičnih do džez, bluz, world i rok instrumentalista. “Yagull” je kao duo imao zapažene nastupe u Njujorku u “Steinway Hall” i “National Opera Center”. Aktuelni album “Yuna”, objavljen u decembru 2018, naišao je na odličan prijem kritike. Rasprodati nastupi u Japanu ovog proleća su Kanu i Sašu predstavili novoj publici koja ih je dočekala sa velikim entuzijazmom.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde