XIX Dunavske čarolije: Sportska nadmetanja, Čorta Fest, druženje u prirodi…

0
226

XIX Dunavske čarolije: Sportska nadmetanja, Čorta Fest, druženje u prirodi...Multidisciplinarna, sportsko-rekreativno-zabavna manifestacija ima za cilj da animira sve učesnike bez obzira na njihove godine i interesovanja.

XIX Dunavske čarolije održaće se od 23. do 26. avgusta, kod planinarskog doma Kozarica, u Čortanovcima. Festival nudi bogat i sadržajan program.

Razmrdaj čula: Mountain Music Fest 2018 na Divčibarama 18. avgusta
XIX Dunavske čarolije: Sportska nadmetanja, Čorta Fest, druženje u prirodi...
Čortanovačka plaža, Foto: Dunavske čarolije

Čortanovci su mesto ušuškano između Fruške gore i Dunava, nekada okupljalište viđenijih faca iz sveta politike i javnog života, velikog broja vikendaša, sada su podsetnik na neka davna i lepša vremena. Okruženi šumom, izlaze na reku, a tu je i nadaleko poznata Čortanovačka plaža ovekovečena u filmu “Varljivo leto ’68”. Takoreći parče raja na nekih 20-ak minuta od Novog Sada. Pored toga, poslednjih osamnaest godina je i dom festivala Dunavske čarolije, koji na jednom mestu okuplja sportiste, uživaoce u prirodi, dobroj klopi i muzici.

Dunav Film Fest u Smederevu od 18. do 23. avgusta – 40 filmova na četiri lokacije
XIX Dunavske čarolije: Sportska nadmetanja, Čorta Fest, druženje u prirodi...
Capriolo cross country trka, Foto: Dunavske čarolije

Organizator manifestacije je Planinarski klub “Železničar-Inđija”. Zbog programa koji obuhvata sportska takmičenja i u planinarskim i u drugim sportskim granama, lokaliteta na kojem se ceo događaj održava, te bogatog pratećeg programa, Dunavske čarolije su mnogo više od kasične planinarske manifestacije i zbog toga su i jedinstvene na našim prostorima.

16 Belgrade Beer Fest: „Prašiće“ na Ušću „Čorba“, „Aerodrom“, „YU grupa“…
XIX Dunavske čarolije: Sportska nadmetanja, Čorta Fest, druženje u prirodi...
Odbojka na pesku, Foto: Dunavske čarolije

– Kod nas ljudi dolaze da se bave sportskim aktivnostima poput planinskog trčanja, orijentacionog krosa, treking lige, planinskog biciklizma, ali i da igraju šah, odbojku na pesku, skaču u vodu ili se takmiče u plivačkom maratonu. Za one sa manjkom sportskog, a viškom avanturističkog duha, imamo takmičenje u spremanju riblje čorbe, šetnje čortanovačkom šumom, vožnju kanuima, čamcima i džipovima. Tu je i izložba planinarske fotografije i festival planinarskog i avanturistikog filma pod nazivom Čorta Fest. Na kraju dana, bilo da u Čortanovce dolazite kao sportista, avanturista ili izletnik, svakako preporučujemo i bogat muzički program u večernjim satima. A, možete i odmahnuti rukom na sve to, zavući se negde na obalu Dunava, zabaciti udicu i odmoriti od svega! – poručuje Vladimir Banić, direktor manifestacije.

„Fruškać“ napravio novu interaktivnu mapu Fruške gore

Dunavske čarolije mapaKompletan program i satnicu festivala možete pogledati OVDE.

čorta festČorta Fest
U okviru programa manifestacije biće organizovan IX Čorta fest, festival planinarskog i avanturističkog filma. U zvaničnoj selekciji su filmovi koji se bave sportovima na otvorenom i svim ostalim aktivnostima koji su u vezi sa prirodom. Festival ima međunarodni karakter. Na njemu će pored ostvarenja iz Srbije, biti prikazani i filmovi iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Estonije… Odabrano je 30 filmova. Projekcije će biti održane na platou ispred restorana “Pijani šaran”, u neposrednoj blizini planinarskog doma Kozarica u vikend naselju Čortanovci-Dunav. Sve projekcije su besplatne. A, za najbolja ostvarenja predviđena su priznanja – Veliki i Mali Komarac.

E. A. / Izvor: Fruškać

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde