Zvučna imena na bini World Chill-inn Exit festivala

0
138

Mnogobrojni posetioci Exit festivala koji su obožavaoci takozvane “global club” muzike svoje utočište naći će na World Chill-Inn bini na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ovo je već treća godina kako će ova bina biti utočište za sve poštovaoce egzotične muzike iz celog sveta. Pored već dobro poznatih faca iz muzičko-kolekcionarskog miljea Novog Sada, World Chill-Inn će ponuditi možda i najzvučnija imena sa međunarodne scene u svom dosadašnjem postojanju. Među izvođačima su Kosta Kostov; Rafael Aragon; Rebel Up! SebCat; DJ Pozor; Haris Pilton i Baga Sound. Domaćin bine je novosadski DJ/MC Killo Killo, koji će se postarati da i ove godine World Chill-Inn stage posetioci napuste sa smeškom i sa nestrpljenjem iščekuju sledeće izdanje.

World Chill-innPrvog dana Exit festivala svoj muzički odabir predstaviće KK Banda DJ’s, čija je muzika bazirana na roots regeu, uz rock-steady i dance-hall elemente do ska i tipičnih karipskih stilova. Nastupiće i Dub Duba, jedan od najboljih dunavskih disk džokeja, koji pravi nezaboravne žurke. Zatim i Marunga, predstavnik digital duba, kao i Baga Sound, reggae/jungle dvojac iz Tuzle, i Sun Matt iz Slovenije, virtuoz i kralj konteksta, koji miksuje slične stilove, kako bi set bio dinamičan.

U petak, 7. jula, publiku će zabaviti Rashomon & Bumbass selektaz, novosadski partimejkeri sa motom:”Ko ne zađuska, normalan nije”. Tu je i Fokus, čija je muzika inspirisana reggae i dub pravcima, po karakteru varira od ambijentalne do adrenalinske, a trudi se da pojedine pesme pečatira semplovima koji potiču sa balkanskog podneblja. Na bini će biti i Rebel Up! SebCat iz Belgije, koji promovišu različite lokalne muzičke stilove širom sveta, bilo da je to tradicionalna ili urbana muzika, a sve to upotpunjuju interaktivnim vizualima. Iz Francuske dolazi Rafael Aragon, global bass producent, DJ i kompozitor, sa tropskim i orijentalnim stilovima u muzici. Posetiocima će predstaviti i Rudhaman iz Podgorice, za koga je house muzika, uz lepo upakovan zvuk sa primesama džeza i spiritualnosti, postala osnovnovno sredstvo za propagiranje ljubavi na svojim nastupima.

Rafael Aragon iz francuske
Rafael Aragon iz Francuske
Groznica subotnje večeri

Za groznicu subotnje večeri biće zadužen DJ One, čiji je stil miks bezvremenskih specijaliteta širom sveta. Nije žanrovski ograničen, pušta sve što je dobro i zaslužan je za opstanak dobrog provoda. Pored njega publici će se predstaviti i Haris Pilton, koji donosi pregršt novih melodija, kostima i priča o dalekim prerijama. Biće tu i Kosta Kostov, rođen u Bugarskoj, a baziran u Nemačkoj. On je uvek u potrazi za najboljim global dance melodijama; koji miksuje trake; uključujući i svoje kompozicije; gde se balkanski, mediteranski, afrički i američki koreni susreću sa finim bas stilovima. Domaćin bine DJ/MC Killo Killo, onaj koji peva, ali i pušta najluđu muziku u Novom Sadu i DJ Pozor, nastupao je na prošlom Exitu. Ove godine želi da napravi ludu žurku koja će se pamtiti.

kosta kostov bugarska exit
Kosta Kostov iz Bugarske
Zaboravite na stvarnost

Za završnicu festivala biće zaduženi DJ Shi & Kuf Selecta, koji će svojim eklektičnim muzičkim odabirom učiniti da zaboravite na stvarnost i prepustite se iskonskoj sreći. Baš kao i Haringa Selecta sa muzikom koja žanrovski spada u freestyle i drum’n’bass; Ufoslavians DJ set iz Slovenije, koji su mešavina regea, balkanske, elektronske i world muzike. Poznati  je po specijalanim performansima na svojim nastupima. Zatim Government 4000, koji je ogranizovao veliki broj muzičkih događaja i radio praktično u svim većim klubovima u Beogradu; a i zagreva podijume za igru u zemljama širom Evrope, i Dovlaman, čiji set obuhvata komercijalne i underground muzičke pravce: funky breaks; hip-hop; electro; disco; electro house; bass i breakbeat; predstavlja plesni spektakl i pun je iznenađenja i neočekivanih obrta.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde