WomENcourage konferencija: Kompanije Google, Facebook, Bloomberg u Beogradu

0
127

Međunarodna konferencija WomENcourage, koja se svake godine događa u drugom evropskom gradu, u 2018. biće održana u Beogradu. 

WomENcourage konferencijaWomENcourage konferencija postoji od 2014. godine i do sad je bila organizovana u Barseloni, Lincu, Upsali i Mančesteru. Ove godine je Beograd domaćin ovog događaja, koji biti od 3. do 5. oktobra u hotelu “Metropol”.
WomENCourage okuplja studente i profesionalce koji se bave različitim oblastima iz sfere računarstva i informatike, sa posebnim osvrtom na povezivanje žena u ovim oblastima i na podsticanje njihovog daljeg razvoja u obrazovanju i profesionalnom angažmanu.

Vesna Rusić: Promoter ženskog preduzetništva i novog koncepta tradicionalnih zanata

Među posetiocima i učesnicima su studenti, profesionalci, profesori, istraživači koji će predstaviti svoje radove, iskustva i dostignuća u ovim oblastima. Ovaj događaj je jedan od brojnih koji je nastao u okviru internacionalne mreže ACM – Association for Computing Machinery. Program se sastoji od predavanja, radionica, hackathona i career faira na kom će učestvovati kompanije kao što su Google, Bloomberg, Oracle, Facebook…

WomENcourage konferencijaNeke od radionica u kojima će posetioci moći da učestvuju su Teaching Parallel Computing Using Arduino Microcontrollers; Ethics and Etiquette of Artificial Intelligence; Data Fusion in Automotive; Machine Learning in Digital Image and Video Processing; Docker Essentials: Deploying Your Apps in Containers. Radni jezik konferencije je engleski.

Cineplexx: Uskoro prvi 4D bioskop u Beogradu

Kako bi što veći broj lokalnih studenata i profesionalaca mogao da prisustvuje događaju, obezbeđena je posebna cena karte izborom stavke Local Student, odnosno Local Professional u polju za registraciju koje se nalazi OVDE.

Trenutno je otvoren i poziv za volontere, koji će imati priliku da besplatno prisustvuju programima konferencije, upoznanju kolege i predavače iz celog sveta, ali i da se susretnu sa predstavnicima vodećih tehnoloških kompanija. Oni koji su zainteresovani za ovaj vid angažmana mogu pisati na info@spacevent.org.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde