Wine Garden: Katarina Pejak i “Bricks and Cans” pojačanje programa

0
21

Vrhunska vina, probrani sirevi, koncerti, interesantne vinske radionice, gastronomski specijaliteti, filmske projekcije, zabavne igre… Ovo je samo deo sadržaja koji očekuje posetioce prvog Wine Gardena, koji će biti održan u Botaničkoj bašti, 15. i 16. juna. Oba dana od 14 do 19 časova u centralnom delu Bašte posetioci će moći da besplatno degustiraju vina, sireve i druge specijalitete, a karnevalski duh palićkog Vinskog maratona donosi još puno zabavnih sadržaja za sve uzraste, koji će učiniti da popodneva proteknu u sjajnom raspoloženju i provodu.

Wine Garden: Katarina Pejak i "Bricks and Cans" pojačanje programa

Popodnevnu zabavu će začiniti nastupi DJ-eva, a od 19 do 22h će biti održani koncerti sjajnih muzičara koji će prirediti poseban muzički ugođaj. Pored već najavljenih izvođača, Lene Kovačević i Marka Louisa, koji će od 20h održati, odličnu uvertiru popularnim muzičarima će dati, ne manje uspešni i inspirativni bend “Bricks and Cans” i veoma cenjena, kod nas i u svetu, mlada pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak.

Prvi Wine Garden u Botaničkoj bašti 15. i 16. juna
Wine Garden: Katarina Pejak i "Bricks and Cans" pojačanje programa
“Bricks and Cans”, Foto: Promo

“Bricks and Cans” će nastupiti 15. juna. A izvodiće obrade rockabilly i rock’n’roll hitova s kraja pedesetih i početka šezdesetih godina. Postavu benda čine vokal Jelena Simeunović; gitarista Nikola Blagojević; bubnjar Miodrag Bujošević; basista Marjan Petrović; i saksofonista Dalibor Popović Miksa. Publika koja ih poznaje tvrdi da ni ovog puta neće izostati odlična rock’n’roll žurka.

Deo prvog Wine Gardena biće i Katarina Pejak. Ona će u nedelju 16. juna od 19h u Botaničku baštu preneti atmosferu svetskih bluz scena na kojima je do sada nastupala sa velikim muzičkim imenima. Diplomirala je na Berklee muzičkoj akademiji u Bostonu, gde je dobila i nagradu za dostignuće u pisanju pesama od Songwriting katedre. Početkom godine je objavila četvrti album, koji je dobio odlične ocene. Trenutno je deo “Blues Caravan” turneje. I domaći i strani kritičari i recezenti izuzetno cene Katarinin rad i nesvakidašnji talenat koji pokazuje svirajući kombinaciju bluza, soula, finog džeza, amerikane i klasičnog roka.

Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave
Wine Garden: Katarina Pejak i "Bricks and Cans" pojačanje programa
Katarina Pejak, Foto: Ivana Čutura

– Posle male pauze, beogradska publika će imati prilike da čuje moj trio sastav. Uz mene i moju već ustaljenu saradnicu Anu Protulipac (bas gitara, glas) biće i Peđa Milutinović (bubnjevi). Sa njim ću prvi put nastupiti. Repertoar će biti sačinjen od materijala sa mog aktuelnog albuma, “Roads that cross”, kao i od nekih pesama koje su prošle godine činile repertoar koncerta “Killing the blues”, a koji je bio sastavljen od mojih omiljenih pesama drugih autora, poznatih i nekih manje afirmisanih. Biće ovo zvuk malo drugačiji od onog na albumu. Saradnja sa dvoje muzičara, koji će nastupiti sa mnom, me izrazito raduje – rekla je Katarina.

Karte se mogu kupiti preko prodajnih mreža Tickets.rs (Ex Eventim); DD Tickets; i Gigstixa. U cenu karte od 1.000 dinara po danu, ulaze svi dnevni programi i večernji koncerti. Biće omogućen izlazak i povratak uz narukvicu, a broj karata je limitiran.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde