Grupa “Whitesnake” i srpska publika jači od oluje

0
33

Legendarni hard rok bend “Whitesnake” održao je u četvrtak uveče, 27. juna, koncert pred oko 10.000 posetilaca na beogradskom Stadionu Tašmajdan. Pre čuvene grupe nastupio je muzičar Nikola Pejaković Kolja.

Grupa "Whitesnake" i srpska publika jači od oluje
“Zmije” na Tašu (pre oluje), Foto: Nemanja Đorđević

Grupa “Whitesnake” i srpska publika jači od oluje – tako su mnogi prokomentarisali sinoćni događaj. Snimak završnice koncerta na Tašu, na kojem bend i posetioci odbijaju da se povuku pred jakom kišom i olujom obišao je svet. Može se slobodno reći da je beogradska svirka “Whitesnakea” bila glavna tema srpskih, regionalnih, pa i svetskih medija. Ne pamti se da je ijedan bend odbio da napusti binu usled oluje, kakva je juče tutljala Beogradom.

“Whitesnake” umesto u Zaječaru na Stadionu Tašmajdan – 27. juna

Društvene mreže su gorele od čestitki Davidu Coverdaleu i njegovoj grupi, kao i srpskoj publici. Brojni profesionalci su ocenili da je nastup na bini natopljenoj vodom i pod udarima kiše i olujnog vetra bio “ludost u kojoj je pravo čudo da niko iz benda nije poginuo”. Na zabrinute komentare prijatelja i fanova na Twitteru, Coverdale je šeretski odgovorio: “Ništa ne može da zaustavi Zmije… I ništa ne može da zaustavi našu publiku!!!”

A sve je izgledalo kao da će ovo biti savršen letnji koncert – prepun stadion, vidno raspoložen David i publika koja je od početka do kraja uglas pevala hitove “Bad Boys”; “Slide It In”; “Is This Love”; “Ain’t No Love In The Heart Of The City’”… i neverovatna energija koju su bend i obožavaoci razmenjivali tokom nastupa.

Kolja objavio spot za pesmu “Previše” u znak sećanja na Glogovca

Negde u osamdesetom minutu koncerta, tokom izvođenja numere “Here I Go Again”, olujni oblaci su se preteći nadvili nad Tašom. Munje i vetar su nagoveštavali veliko nevreme. Iako je, po pravilima, već tada trebalo da napusti binu, David Coverdale je zapevao “Stil Of The Night”. Tako je poveo fanove u neverovatnu avanturu! Kiša je lila kao iz kabla, najviše zasipajući upravo slavnog pevača i gitaristu Reba Beacha, dok je klavijaturista Michele Luppi pokrio glavu i klavijature ciradom – nastavio da svira! Bina se očas posla natopila vodom, dok su izbezumljeni tehničari trčali po istoj pokušavajući da drže situaciju pod kontrolom.

Najavljeno nevreme pomerilo koncert “Dizni Fantazija” za 30. jun

Ne zna se gde je bila luđa i usijanija atmosfera – na bini ili u publici! Coverdale je uprkos kiši, koju kao da su šmrkom polivali po njemu, nazdravljao srpskim obožavaocima dižući čašu u vis. A, oni su odbijali da pobegnu, pevajući “Still Of The Night” iz sve snage i bodreći bend koji mokar do gole kože svirao kao da se ništa ne dešava.

– Dejvide, Srbine! – orilo se iz hiljada grla. A Coverdale, kao da poseduje onaj naš inat, prkosio je žestokom nevremenu i odbijao da napusti binu dok ne izvede pesmu do kraja. Zahvalivši se publici na srpskom i engleskom, slavni pevač stavio je ruku na srce i klanjao obožavaocima na Tašmajdanu. Znao je će ovaj koncert ući u istoriju kao (ne)školski primer profesionalizma i posvećenosti obožavaocima!

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde