Zagrevanje za 16. Belgrade Beer Fest: Warm-up week od 7. do 11. avgusta

0
74

Ovogodišnji Belgrade Beer Festu će se održati od 15. do 19. avgusta na Ušću, a pre toga sledi – zagrevanje!

Zagrevanje za 16. Belgrade Beer Fest: Warm-up week od 7. do 11. avgusta
Foto: Promo

U susret 16. BBF organizatori festivala su odlučili da poklonike dobrog zvuka i piva obraduju i prirede im – Warm-up week. Žurke zagrevanja za BBF održavaće se od 7. do 11. avgusta na pet punktova u gradu, gde će muziku puštati poznati muzičari.

Prva žurka zakazana je za utorak, 7. avgusta u “Gunners pubu”. A, muziku će puštati Ida Prester iz benda “Lollobrigida”. U sredu 8. avgusta žurka se seli u “Brkati pub”, gde će se za sjajnu atmosferu pobrinuti Maja Cvetković iz sastava “E-play”. U četvrtak, 9. avgusta u klubu “Zaokret”, za provod će biti zadužen Timbe iz benda “Bad Copy”, dok će se u petak za miks pultom u ulozi DJ-a u klubu “Cigla & Krigla” naći Đorđe David. Iz večeri u veče atmosfera će se podizati do usijanja, tako da će se poslednjeg dana uvodnog zagrevanja u subotu, 11. avgusta za provod pobrinuti DJ Mouse & Lapac u klubu “Dogma Brewery”.

Belgrade Beer Fest: Provod uz grupe „Partibrejkers“, „E-Play“, „Lollobrigida“, „Obojeni program“
Craft Land limenka
Craft Land limenke

Na svim žurkama konzumiraće se novo pivo, “Hoppy Ball”, najzanimljivija domaća pivska kolaboracija do sada. Naime, Belgrade Beer Fest je u saradnji sa dugogodišnjim partnerom kompanijom “Ball Packaging Europe” ove godine ujednio tri domaće craft pivare u želji da sve popularnije zanatsko pivo predstavi što većem broju ljudi i da se prvi put u Srbiji craft pivo ponudi u limenci. Craft pivare “Crow”, “Kabinet” i “Dogma” udružile su se da naprave novo pivo koje je za potrebe promocije proizvedeno u čak 6.000 dizajniranih limenki. Priliku da probaju novo pivo imaće svi posetioci pomenutih klubova tokom Warm-up weeka uoči 16. Belgrade Beer Festa.

16 Belgrade Beer Fest: „Prašiće“ na Ušću „Čorba“, „Aerodrom“, „YU grupa“…
Biram da recikliram
“Biram da recikliram”

Pored dobre zabave, BBF izuzetnu pažnju poklanja i društveno odgovornim akcijama, pa se ove godine obeležava 10 godina akcije “Biram da recikliram”. U susret ovoj kampanji, koja će biti sprovedena kroz interesantne aktivacije na samom festivalu, Recan fondacija organizuje uvodnu akciju koja će biti održana od 1. do 13. avgusta od 16 do 20h na Trgu Nikole Pašića. Svi zainteresovani mogu doneti limenke za reciklažu, te će za svakih pet praznih limenki dobiti po limenku sa osvežavajućim pićem. Limenke za reciklažu će se prikupljati u velikoj žičanoj konstrukciji Belgrade Beer Fest. Po završetku ove akcije biće prebačena na Ušće.

Elektro-pop zvezda Roisin Murphy prvi put na Belgrade Beer Festu
Koncert iznenađenja – MF Robots u nedelju na Innovation bini
Foto: Promo
U nedelju, 19. avgusta na Innovation stage-u od 22h nastupiće simpatični dvojac “MF Robots” (skraćeno od Music For Robots). Bend su osnovali Jan Kincaid (Jan Kincejd) bubnjar, producent i autor brojih hitova benda “Brand New Heavies”; i Dawn Joseph (Don Džosef) pevačica koja se pomenutoj grupi priključila 2013.
Foto: Promo
Kako sami vole da naglase muzički su se “poklopili” od samog početka saradnje. Prve pesme su napisali već u prvim danima njenog boravka u kultnom acid jazz bandu. Njihov zajednički rad je bio toliko plodan da matični bend nije mogao da održi korak, te su Dawn i Jan rešili da osnuju “MF Robots”. Debi album naslovljen punim imenom benda “Music For Robots” objavljen je u maju ove godine. Sa njega se izdvaja “The Night Is Calling”. Ovu pesmu pozitivnog duha bend smatra svojim manifestom. Svesni su da živimo u teškim vremenima, ali kako Kincaid kaže: “Mnogi autori će napraviti depresivne pesme koje to oslikavaju, ali neko mora da osmisli i ventil, mesto za beg, nadasve potrebni party-funk, koji će ti omogućiti izlaz iz te situacije.”

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde