Norveška senzacija “Wardruna” 7. maja 2020. u Sava centru

0
90

Norveška grupa “Wardruna” je godinama prvorazredna nordijska atrakcija.

Norveška senzacija "Wardruna" 7. maja 2020. u Sava centru

Svetski poznati bend “Wardruna” održaće koncert 7. maja 2020. u Sava centru. Biće to njihov prvi nastup u Srbiji. Ovaj norveški sastav je poznat po tome što održava ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva rasprodati. Srpska prestonica osetiće magiju nordiskog folka za nešto manje od godinu dana.

Eros Ramacoti 24. septembra 2019. godine u Štark areni

Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik. Presudna je bila njegova velika zainteresovanost za proučavanje skandinavske istorije, muzike Norveške i Islanda, drevnog tamošnjeg pisma zvanog rune… A, onda i Selvikova velika želja da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije. “Wardruna”, međutim, ne izvodi antičku muziku već, koristeći tradicionalne instrumente, stvara pesme u duhu neo-folka, kako je nazvan taj pravac. Bend dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.

Do sada su objavili četiri albuma. Prva tri “Runaljod – gap var Ginnunga” (2009); “Runaljod – Yggdrasil” (2013); i “Runaljod – Ragnarok” (2016); čine “Runaljod” trilogiju u kojoj se muzički interpretiraju stari runski tekstovi sa severa. Prošle godine objavili su akustični album “Skald”. Na njemu sastav istražuje tradicije skandinavskih pesnika i pripovedača.

Viminacium: Atraktivni Avantura park i jedinstven Legionarski poligon

“Wardruna” je znatno doprinela saundtreku TV serije “Vikinzi” (History Channel), a Einar je čak bio i deo glumačke postave u nekoliko epizoda. Pored Selvika, članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta); Arne Sandvoll (prateći vokal, udaraljke); HC Dalgaard (prateći vokal, udaraljke, bubnjevi); Eilif Gundersen (horna, flauta); i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.

Ulaznice za koncert benda “Wardruna” u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900; 3.200; 3.590; i 3.900 dinara. Samo u utorak, 2. jula, zainteresovani će biti u mogućnosti da kupe ulaznice za prva četiri reda, koje je bend namenio najvećim fanovima i koje se neće naći u slobodnoj prodaji. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.ticket.rs, a organizator ovog beogradskog koncerta je “Charm Music Serbia”.

Atrakcija iz Indonezije: Tinejdžerke sa hidžabom praše metal

Inače, norveški muzički fenomen “Wardruna” nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani “Lisinski”, priredivši jedinstven audio-vizualni doživljaj za pamćenje.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde