Vrnjački karneval 2018 od 15. do 22. jula, dolaze “Dugmići”, “Plavci”, Dženan…

0
31507

Ovog leta organizovaće se 14. izdanje poznate turističke manifestacije u Vrnjačkoj Banji

Vrnjački karneval 2018 od 15. do 22. jula, dolaze "Dugmići", "Plavci", Dženan...

Vrnjački karneval 2018 održaće se od 15. do 22. jula. Dečja povorka biće 18. jula u 19h, dok je međunarodna karnevalska povorka zakazana za 21. jul u 20h. Poznati su već i neki učesnici muzičkog programa, koji će tokom manifestacije doprineti karnevalskoj atmosferi i pobrinuti se za dobru zabavu svih prisutnih. A to su grupe “Nervozni poštar”; “Plavi orkestar”; “Bijelo dugme”; kao i Dženan Lončarević; i Ana Bekuta.

Na karnevalu u Vrnjačkoj banji vatrene Brazilke, rokeri, narodnjaci, maskenbal
vrnjački karneval 2018 ab

– Obećali smo vam najbolji i najspektakularniji Vrnjački karneval do sada. Ovo je samo deo muzičkog programa koji smo vam pripremili… Čekamo vas u Vrnjačkoj Banji od 15. do 22. jula! – najavili su organizatori koji će uskoro objaviti kompletan program za Karneval 2018. godine.

Vrnjački Karneval je uz Guču i Exit najveća turistička manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone. Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, sportskih dešavanja…

Kako je nastao hit „Bolje biti pijan nego star“ grupe „Plavi orkestar“
vrnjački karneval 2018 b

Prvi Međunarodni Vrnjački karneval održan je 2005. godine. Od tada, posećuje ga preko 300.000 ljudi svake godine. Centralno dešavanje je velika međunarodna karnevalska povorka, u kojoj svake godine učestvuje preko 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od 2006. godine Vrnjački karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). U maju 2011. Vrnjačka Banja je imala tu čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope na 31. kongresu FECC-a.

Priznanje za dosadašnji rad predstavlja “Turistički cvet” za najbolju turističku manifestaciju. Ovu prestižnu nagradu dodeljuje Turistička organizacija Srbije uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i usluga.

– Tokom karnevalskih dana naići ćete na topao doček vaših domaćina i karnevalsko raspoloženje koje će Vam omogućiti da sve probleme ostavite po strani! – poručuju organizatori.

I ove godine očekuje se velika posećenost manifestacije i sjajna zabava za sve prisutne goste i učesnike. Vrnjački Karneval 2018, kao i do sada, organizuje Turistička organizacija Vrnjačke Banje uz podršku SO Vrnjačka Banja.

Ovo je program 14. Međunarodnog Vrnjačkog karnevala

Foto: Vrnjački karneval

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde