Vrnjački karneval 2018 od 15. do 22. jula, dolaze “Dugmići”, “Plavci”, Dženan…

0
31430

vrnjački karneval 2018Ove godine održaće se 14. izdanje manifestacije Vrnjački karneval.

U Vrnjačkoj Banji održaće se od 15. do 22. jula ovogodišnji festival. Dečja povorka biće 18. jula u 19h, dok je međunarodna karnevalska povorka zakazana za 21. jul u 20h. Poznati su već i neki učesnici muzičkog programa, koji će tokom manifestacije doprineti karnevalskoj atmosferi i pobrinuti se za dobru zabavu svih prisutnih. A to su grupe “Nervozni poštar”, “Plavi orkestar, “Bijelo dugme”, kao i Dženan Lončarević i Ana Bekuta.

Na karnevalu u Vrnjačkoj banji vatrene Brazilke, rokeri, narodnjaci, maskenbal

vrnjački karneval 2018– Obećali smo vam najbolji i najspektakularniji Vrnjački karneval do sada. Ovo je samo deo muzičkog programa koji smo vam pripremili… Čekamo vas u Vrnjačkoj Banji od 15. do 22. jula! – najavili su organizatori koji će uskoro objaviti kompletan program Karnevala.

Kako je nastao hit „Bolje biti pijan nego star“ grupe „Plavi orkestar“
vrnjački karneval 2018
Foto: Vrnjački karneval

Vrnjački karneval je jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji. Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, žurki, predstava, sportskih dešavanja… Prvi Međunarodni Vrnjački karneval održan je 2005. Od tada, posećuje ga preko 300.000 ljudi svake godine. Centralno dešavanje je velika međunarodna karnevalska povorka, u kojoj svake godine učestvuje preko 50 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od 2006. godine Vrnjački karneval postaje član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC). U maju 2011. Vrnjačka Banja je imala tu čast da bude domaćin svim karnevalskim gradovima Evrope na 31. kongresu FECC-a.

Ovo je program 14. Međunarodnog Vrnjačkog karnevala

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde