Letnji bioskop Božidarac: “Vračarski vremeplov kroz 60-te”

0
136

Letnji bioskop Božidarac: "Vračarski vremeplov kroz 60-te"Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac ogranizovaće jednodnevni bioskop 4. avgusta (19,30h) preko puta “Kalenić” kafane, u parku Vojvode Bojovića.

Ovo je prvi segment programa “Vračarski vremeplov kroz 60-te”, koji će Božidarac realizovati u naredna tri meseca. Projekat kreće sa kinematografijskim ostvarenjima i podsećanja na 60-te godine, a 4. avgusta otvoriće ga kultno ostvarenje te epohe na ovim prostorima – film “Ljubav i moda” (Avala film). Ovo ostvarenje je bilo prekretnica u razvoju filmske tematike.

 

Letnji bioskop na Vračaru od 27. jula do 27. avgusta
ljubav i moda devojko mala djuza
Iz filma “Ljubav i moda”

U tom filmu prvi put se pojavio Vlastimir Đuza Stojiljković i otpevao pesmu “Devojko mala”. A ovaj glumac je živeo na Vračaru!
– Iz pijeteta prema dragom sugrađaninu i poštovanja prema renomiranom glumcu, posle filma “Ljubav i moda”, prikazaćemo i poslednje ostvarenje koje je Vlastimir Đuza Stojiljković snimio – film “Bez stepenika”. U svet filma i retrospektivu na tu ephu uvešće nas Marko Novaković, filmski i pozorišni reditelj (RTS) kao i autor filma “Bez stepenika” – najavljuju iz Božidarca.

Nove poštanske markice sa likovima glumačkih velikana
Vlastimir-Djuza-Stojiljkovic
Vlastimir Đuza Stojiljković u filmu “Bez stepenika”, Foto: Promo

Cilj kulturološkog projekta “Vračarski vremepolov kroz 60-te” je pozitivna afirmacija na kulturno i umetničko nasleđe šezdesetih godina kao i otvaranje mogućnosti za rađanje novih ideja i inspiracija iz ovog perioda. Ohrabreni izuzetnim uspehom svih programskih celina prošlogodišnje kulturološke manifestacije “Beograd voli osamdesete”, ovog leta će publiku uz muziku, slike, ples, knjige, priče, izložbe, koncerte, filmove… ali i društvenoodgovorne akcije podsetiti na šezdesete godine minulog veka.

Dani Danila Bate Stojkovića 2018 od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji

– Uvereni smo da podsećanje na uzbudljive i značajne događaje i ostvarenja tog doba, atmosferu bezbrižnosti, lakoću bitisanja i svojevrsnu naivnost – nedvosmisleno može svima nama koristiti… Jer su optimizam, polet, podsećanje na značaj i vrednovanje istinskih životnih vrednosti, slavljenje života, vera u budućnost, stabilnost i sigurnost – potrebni i dobrodošli. I ovoga puta smo brižljivo pripremili žanrovski raznovrsne i atraktivne programe. Oni će, verujemo, biti interesantni svim generacijama Vračaraca, Beograđana ali i svim gostima Beograda tokom avgusta, septembra i oktobra 2018! – poručuju iz Božidarca.

Bajkovit nastup švedskog benda „Koop Oscar Orchestra“ na Kalemegdanu

Programi će se održavati u javnim prostorima i institucijama na teritoriji opštine Vračar. I to na Cvetnom trgu, Trgu Vojvode Bojovića, u Čuburskom parku i u Galeriji Božidarac. Projekat je podržan od strane osnivača ustanove gradske opštine Vračar. Ulaz je besplatan na sve programske celine.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde