“Vrabac Džoni” – prvi roman za decu glumca Nikole Đurička

0
84

Prelepa priča o vrapcu Džoniju i vrabici Lili koji žive na suprotnim krajevima Beograda, a koji se sreću sasvim neočekivano zbog jedne šarene ptice koja im preti…

"Vrabac Džoni" - prvi roman za decu glumca Nikole Đurička

Posle zbirke priča “Dogodovštine jednog Džonija”, koja je osvojila srca mališana, glumac Nikola Đuričko obradovao je najmlađe čitaoce romanom “Vrabac Džoni”. Čitajući ovu dirljivu priču, deca će spoznati značaj dobrote i prijateljstva. Poznati glumac čitaoce će odvesti u uzbudljivi svet, gde su njegovi glavni junaci – vrapac Džoni i vrabica Lili.

Ovako Nikola Đuričko svira frulu

U Beogradu, tačnije u Tašmajdanskom parku, u zvoniku Crkve Svetog Marka, živi jedan naizgled sasvim običan vrabac Džoni. A na tavanu Arhiva Srbije, tačno na suprotnom kraju parka, živi jedna nadasve obična vrabica Lili… Kad se nepoznata šarena ptica odjednom pojavi, narušiće harmoniju njihovog vrapčijeg sveta i dovešće ih u opasnost. Da li će Džoni i Lili uspeti da spasu Šarenog i pomognu mu da se seti ko je i gde pripada? Odgovor ćete dobiti na stranicama romana za decu “Vrabac Džoni”.

Osim zanimljivih karaktera, interesantne i uzbudljive priče, roman je obogaćen neverovatnim ilustracijama Tihomira Čelanovića. Pisan je jednostavno, pitko, kako za mlađe, tako i za starije školarce. A, sadrži i uputstvo za pravljenje kućice za vrapce.

“Mačak i skakutavo jaje”, nova knjiga za decu Andrije Miloševića
"Vrabac Džoni" - prvi roman za decu glumca Nikole Đurička
Tihomir Čelanović i Nikola Đuričko, Foto: Vulkan

Autora ovog zanimljivog romana znamo kao glumca i reditelja sa više od 40 filmova, pozorišnih predstava i TV emisija. Proslavio se u filmovima (“Lajanje na zvezde”; “Zona Zamfirova”; “Kad porastem biću kengur”…), serijama (“Otvorena vrata”; “Vratiće se rode”…), gledamo ga trenutno u “Senkama nad Balkanom 2″… Glumio je u mnogim pozorišnim predstavama, gde se naročito istakao ulogama u Šekspirovom “Otelu” i Ovidijevim “Metamorfozama”.

NIKOLA ĐURIČKO: Iz šale postadoh reditelj

Njegova prva knjiga, “Dogodovštine jednog Džonija”, nastala je kao plod najvažnije životne uloge – uloge roditelja. O uspehu ove zbirke kratkih priča dovoljno svedoči Nagrada za najbolju knjigu u oblasti dečje književnosti, koju je Đuričko dobio na Sajmu knjiga u Novom Sadu.

"Vrabac Džoni" - prvi roman za decu glumca Nikole Đurička
Nikola Đuričko za prvu knjigu dobio je Nagradu za najbolju knjigu u oblasti književnosti na Sajmu knjiga u Novom Sadu, Foto: Vulkan

Ljubitelji poznatog glumca mogu da potraže njegov roman “Vrabac Džoni” u “Vulkan” knjižarama, kao i na sajtu “Vulkančića”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde