“Vojna akademija 5”: Film od 3. oktobra u bioskopima, serija na proleće na RTS-u

0
2366

Gledaoci ćeimati priliku da prvo vide film, a onda, na proleće, i nove epizode popularne serije.

"Vojna akademija 5": Film od 3. oktobra u bioskopima, serija na proleće na RTS-u
Reditelj Dejan Zečević i glumci Anđela Jovanović i Vučić Perović na snimanju filma i serije “Vojna akademija 5”, Foto: Art Vista

“Vojna Akademija 5” je snimljena i trenutno je u postprodukciji. Film će od 3. oktobra početi da se prikazuje u bioskopima širom Srbije, dok su nove epizode polularne serije planirane da se emituje na proleće 2020. na RTS-u. U nastavku gledanog serijala, videćemo šta se sve dešava sa omiljenim likovima, kako se razvijaju njihove karijere, kao i ljubavne priče. Naravno, biće tu i velikih prekretnica, koje će odlučiti dalji tok njihovih života. Režiser ovog zajedničkog projekta RTS-a i Ministarstva odbrane je i ovog puta iskusni Dejan Zečević.

“Vojna akademija”: Snimanje pete sezone počinje 14. maja

U novim vojnim avanturama gledaoci će gledati dobro znane likove koje igraju Bojan Perić; Branko Janković; Tamara Dragićević; Olga Odanović; Ivan Mihailović; Miloš Timotijević; Jelisaveta Orašanin; Đorđe Stojković; Nebojša Milovanović; Jelica Sretenović; Anđela Jovanović; Vučić Perović; Tijana Pečenčić; Slaven Došlo… a u ovoj sezoni ekipi su se priključil Nina Janković, Đorđe Kreća, Pavle Mensur i Jovana Milovanović.

BRANKO JANKOVIĆ: Glumac i kozar

– Lik Mirka Klisure se mnogo godina razvija, koliko se ja razvijam kao glumac, tako se i on razvija kao karakter. Mislim da je važno što smo mi uzor mladim generacijama, a nisu to neki drugi ljudi koji nisu zaslužili – rekao je Ivan Mihailović.
Glumci angažovani u seriji smatraju da je od posebne važnosti poruka koju kroz svoje likove šalju mladima.
– Svi smo se trudili, imali smo divnu ekipu. Naravno, dao sam sve od sebe, a publika će da kaže da li sam to dobro odradio ili ne – rekao je za RTS Đorđe Stojković. On je dodao da preko društvenih mreža dobiju sve više odgovora o tome kako se mnoga dece ugledaju na njih, te su im likovi iz serije postali uzori.
I mlada glumica Andrea Ržaničanin se složila sa njim, napominjući da joj je bila velika čast da igra u ovoj popularnoj seriji.
– To je bio prvi projekat u kojem sam igrala, 2016. godine. Divna je ekipa i divna je serija i zato je verovatno toliko i gledana – rekla je Andrea.

IVAN MIHAILOVIĆ: Pozorište mora da čuva integritet

Inače, početkom 2012. godine, prvu epizodu serije o životu i školovanju na Vojnoj akademiji gledalo je rekordnih dva miliona i dve stotine hiljada gledalaca. Do sada je učestvovalo 250 glumaca i više hiljada vojnika i statista.

– Od pet serijala u poslednje četiri godine smo snimili tri, gledanost je izuzetna i ono što nas najviše raduje to je da seriju, pre svega, gledaju mladi ljudi, između 13 i 20 godina – rekao je generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević.

E. A. / Izvor: Art Vista, RTS


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde