Vojislav Voja Brajović dobitnik Nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”

0
56

Iz Udruženja filmskih glumaca Srbije saopštili su ime ovogodišnjeg laureata vrednog priznanja.

Vojislav Voja Brajović dobitnik Nagrade za životno delo "Pavle Vuisić"
Voja Brajović, Foto: Šekspir festival/Jelena Ivanović

Vojislav Voja Brajović je dobitnik Nagrade za životno delo “Pavle Vuisić” za 2020. godinu. Ova nagrada se uručuje za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima. Priznanje se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarnog filma o dobitniku. Nagrada bi trebalo, prema tradiciji, da bude uručena na Filmskim susretima u Nišu, ali se još ne zna da li će ih biti zbog epidemiološke situacije.

VOJA BRAJOVIĆ: Kič, šund i kvazizabava su danas zatrpali svet

Tihi, Papi, Đole, Džordž, Major Langer, Vuk Branković, Sreten Sinđelić, Taki Papahagi i još mnogo drugih uloga su obeležile jugoslovensku i srpsku kinematografiju, a imaju zajedničko ime – Vojislav Voja Brajović. Ovaj glumac je skoro 50 godina na “velikom platnu” kroz brojne role. Brajović je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1969. godine i ostvario je mnoge uloge u predstavama za koje je višestruko i nagrađivan.

Počelo snimanje filma i serije “Kralj” u režiji Zdravka Šotre

Inače, prvi put je Voja Brajović na Filmskim susretima bio sa filmom “Otpisani” 1974, ali na ovom festivalu nikada nije dobio nijednu od nagrada koje se dodeljuju poslednje večeri.

E.A./Izvor:Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde