Vodeći svetski mediji: Umesto Ibice pravo na Exit – najkul festival Evrope

0
80

U svojoj trijumfalnoj godini, u kojoj je po drugi put osvojio titulu Najboljeg velikog evropskog festivala, Exit ne prestaje da privlači pažnju svetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemerljivim uticajem.

svetski mediji o exitu
Foto: Promo

CNN je nedavno ponovo označio Exit kao jednu od nezaobilaznih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama. A, “biznis biblija”, američki “Forbes” magazin, izdvojio ovogodišnji program Exita kao njegov glavni adut. Posebno je istakao trenutno najprepoznatljiviji hip hop sastav, “Migos”, ali i najpopularnijeg DJ-a današnjice Davida Guettu, proglasivši Exit mestom koje bi svetski džet set trebalo da doživi. I drugi od tri najvažnija svetska ekonomska medija, ugledni “Financial Times” u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je njihov famozni urednik Lionel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, za Exit je u članku naveo da je festival poput “Glastonberija na Dunavu”! Popularne britanske novine “Daily Mail” u opširnom tekstu o najboljim svetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlažu Exit kao zamenu za čuveno špansko ostrvo Ibica. Oni ističu: “Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za Exit!”. Istakli su Petrovaradinsku tvrđavu – kao impresivnu srednjovekovnu lokaciju.

Exit šalje globalnu poruku sa pet festivala u 2018: Izlaz je sloboda!
svetski mediji o exitu forbes
Američki magazin “Forbes” o Exitu, Foto: Printskrin forbes.com

I prestižni “The Guardian” je početkom godine sastavio opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. po mesecima. Pa, iako je jul tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima, Exit je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja. List “Mirror” je otišao korak dalje od “Gardijana”. Osim što su naš festival uvrstili među najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo Exitu. Napisali su: “Prve najave silovitog programa Exit festivala prodrmaće srpsku tvrđavu ovog leta!” Nisu štedeli reči hvale ni za ovogodišnju “All-Star” postavu mts Dance Arene. Sa druge strane, vodeći evropski muzički magazin “NME” ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među predlozima su – Exit, ali i Sea Star!

Exit pravi globalnu turneju u Njujorku, Londonu, Moskvi i drugim metropolama
svetski mediji o exitu
Foto: Printskin irishexaminer.com

Irski “Irishexaminer” u ne jednom, već dva članka izdvaja Exit. U naslovu retorički pita “Da li je Exit najviše kul festival u Evropi”. Njihov glavni konkurent “Daily Edge” je izdvojio Exit kao letnju destinaciju koja se ne sme propustiti! Vodeći svetski turistički vodič “Conde Nast Traveller” na svojoj listi najboljih svetskih festivala prepoznao je jedinstvene početke Exita kao aktivistički napor mladih da menjaju svet oko sebe. U istom tekstu “Daily Edge” portala našao se i Sea Star u Hrvatskoj, još jedan festival u organizaciji Exit tima, te je pohvaljeno prošlogodišnje premijerno izdanje i nominacija za najbolji novi evropski festival.

Exit 2018: Živa ikona savremenog doba Grace Jones stiže na Petrovaradinsku tvrđavu
svetski mediji o exitu
Foto: Printskrin skiddle.com

Britanski “Skiddle” portal posvetio je čitav tekst Exitu, nazivajući ga “draguljem evropske festivalske scene” i izdvojivši pet izvođača koji se ne smeju propustiti. “The Skinny” je sastavio listu najboljih mediteranskih muzičkih događanja, među kojima su se našli i Exit i crnogorski Sea Dance. “GQ” magazin simbol je dobrog ukusa, a u svom italijanskom izdanju nazvali su Exit jednim od najboljih festivala ovog leta u Evropi. Slično je uradio i “Il Post”, takođe iz Italije. Oni su dodali da je Exit pristupačniji za džep od drugih festivala, dok nudi vrhunski muzički program. Jedan od najposećenijih novozelandskih medija i interenet stranica uopšte, “Stuff”, predložio je čitaocima Exit kao jedan od “10 putnih trendova za 2018”, naglašavajuću istorijsku tvrđavu kao unikatnost festivala.

Exit 2018: Svetski DJ broj 1 Martin Garrix pridružiće se Davidu Guetti u Novom Sadu
svetski mediji o exitu dmail
Foto: Printskrin dailymail.com
Popularna Exit akcija 4+1 ove godine ide brže od proseka!

U toku je sjajna 4+1 akcija za ljubitelje Exit festivala. Ona podrazumeva da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobija na poklon! Trajaće dok se ne rasproda vrlo ograničen broj ulaznica predviđen za ovu akciju. Ulaznice po promotivnoj ceni, sa 55% popusta od finalne, za 6.990 dinara, prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org; kao i direktno u mreži Gigs Tix; a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do Exit festivala.

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grace Jones; “Migos”; David Guetta; Ziggy Marley; Fever Ray; Sevdaliza; Burak Yeter; “Ofenbach” i mnoge druge.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde