Vladimir Graić Graja novi direktor PGP RTS

0
810

Vladimir Graić je novi direktor PGP RTS-a, saopšteno je danas iz te izdavačke kuće. Kako se navodi u saopštenju, u cilju da se PGP RTS transformiše u modernu diskografsku kuću, po ugledu na najuspešnije svetske kompanije, JMU RTS ukazuje poverenje Graiću, oslanjajući se na njegovo bogato profesionalno iskustvo i poslovni plan koji je predstavljen menadžementu kuće.

Vladimir Graić foto:rts-petar mitić
Foto: RTS / Predrag Mitić

– Cilj mi je da PGP RTS ponovo postane lider u regionu, da se na muzičkoj sceni u Srbiji dese korenite promene u praćenju progresivnih muzičkih pravaca, čiji će predvodnik biti PGP – izjavio je Vladimir Graić. On je i dodao: – Pružaćemo šansu mladim i talentovanim autorima i interpretatorima, zadržati dugogodišnje ekskluzivce i motivisati najuglednije muzičke stvaraoce iz zemlje i regiona da nam se pridruže. Ubrzanim nastavkom procesa digitalizacije fonoteke i videoteke, sačuvaćemo vredno muzičko blago Srbije i regiona za budućnost, i ispratiti nove pravce razvoja muzičkog biznisa.

Biografija

Vladimir Graić je rođen 19. februara 1968. godine u Beogradu. Pohađao je osnovno i srednje opšte obrazovanje, uporedo sa muzičkom školom “Josif Marinković”, a potom “Mokranjac”, klavirski odsek. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Elektro-energetski sistemi, u oblasti Elektroakustika.

graja sa saradnicima u svom studiju fb mia pijade
Graja sa saradnicima u svom studiju, Foto: Facebook / Mia Pijade

Od 1996 do 2000. godine radio je u Zabavnoj redakciji RTS-a kao muzički urednik, a potom od 2000. do 2002. u PGP RTS-u, na mestu muzičkog urednika. Onda je postavljen na poziciju odgovornog urednika, gde je ostao do 2008. godine. Autorskim radom se bavi neprekidno od 1985. godine.

Autor je velikog broja pesama, hitova, pobednik brojnih muzičkih festivala u zemlji i inostranstvu. Svakako najveći uspeh postigao je kao kompozitor “Molitve”, sa kojomje Marija Šerifović trijumfovala na “Pesmi Evrovizije 2007.”

Graja je napisao i “Odlazi”, “Ako veruješ”, “Dragane” (Maja Nikolić), “A u međuvremenu” (Ok bend), “Ludi letnji ples” (Flamingosi i Luis), “Dve oluje” (Mira Škorić i Željko Bebek), “Tamo daleko” (Zorana Pavić), “Pola po pola” (Svetlana Ceca Slavković), “Kap po kap” (Romana), “Sudbina”, “Ako me ostaviš” (Dragana Mirković), “Da li da” (Milica Pavlović)… Autor je muzike za veći broj igranih i TV filmova, pozorišnih predstava, TV emisija i reklamnih kampanja, TV i radiijskih reklama i džinglova.

Član je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike od 1986. i ima status estradnog umetnika. Bio je član Upravnog odbora Udruženja u periodu 1996-2000. Član je Udruženja kompozitora Srbije, u čijem je Upravnom odboru od 2011.godine. Član je SOKOJ-a, a tokom protekle četiri godine i nemačkog udruženja autora GEMA. Član je Upravnog odbora SOKOJ-a od 2014. godine. Dobitnik je prestižnog priznanja “Zlatni Beočug”, koje dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica grada Beograda.

Humanitarni rad

Bavi se humanitarnim radom. Osnivač je Udruženja građana “Planeta dece”, putem koga organizuje akcije najrazličitijih sadržaja. Direktor je agencije “Revolution” koja se bavi umetničkim stvaralaštvom, u čijem sastavu je i muzički studio “Revolution by Graja”.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde