Festival fotografije Vizualizator: Izložba “Press Photo Srbija” u Domu omladine

0
103

Izložbom nagrađenih fotografija sa nacionalnog konkursa za najbolju fotografiju objavljenu u medijima, “Press Photo Srbija”, zatvara se ovogodišnji Festival fotografije Vizualizator. Izložba će biti postavljena od 3. do 6. decembra u galeriji Domu omladine Beograda.

Izložba Press Photo Srbija, Festivala fotografije VizualizatorOrganizator konkursa “Press Photo Srbija” je Centar za razvoj fotografije. Sastav ovogodišnjeg žirija činili su: Marko Đurica (predsednik žirija, fotograf Reutersa); Dalibor Danilović (fotograf magazina “Gloria”); Ken Kobre (profesor foto-žurnalizma sa Univerziteta San Franciska); Sanja Knežević (fotograf); i Predrag Uzelac (profesor Akademije umetnosti Novog Sada). Savremeni trendovi u fotografiji, etika, profesionalnost – odlike su pobedničkih radova sa ovog konkursa.

„Repetitor“ predstavio spot „Ako te ikada“ snimljen na koncertu u Centralnom zatvoru

Nagradu “Press photo Srbija” dobio je Mitar Mitrović. Saša Preradović je pobedio u kategoriji “Okolina”; Željko Sinobad u kategoriji “Okolina reportaža”; Mitar Mitrović u kategoriji “Vesti”; Miloš Bičanski u kategoriji “Vesti reportaža”; Irfan Ličina dobio je nagradu u kategoriji “Život”; a Igor Čoko u kategoriji “Život reportaža”.

Izložba fotografija porodice Romanov u Sremskim Karlovcima

Izložba Press Photo Srbija, Festivala fotografije Vizualizator“Press Photo Srbija” održava se 19 godina sa ciljem afirmacije i razvoja foto-novinarstva u Srbiji. Visoki umetnički i profesionalni standardi, pored ključne uloge etike u fotografskoj i srodnim profesionalnim zajednicama, nalaze se u fokusu projekta. Izložba otkriva nove tendencije u foto-žurnalizmu, aktuelne događaje poput izbegličke krize, kao i druga socijalna pitanja prepoznatljiva široj javnosti, prezentovana kroz najbolje radove srpskih fotografa.

Geometrija i fotografija

Vizualizator je prvi festival fotografije koji se pojavio na teritoriji Srbije. Ovo je peta godina njegovog održavanja. Gosti ovogodišnjeg festivala imaju priliku da posete različite izložbe na više lokacija u gradu. Među njima je i “Press Photo Srbija” koja će ujedno obeležiti i zatvaranje festivala 2017.

Exit festival 2017: Božanstvene slike iz Novog Sada koje su obišle svet

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde