Sila je stigla: “Viva vox” na svoj način oživeo muziku iz “Star Wars”

0
187

“Viva vox”, najpopularniji hor u regionu, potrudio se da obraduje obožavaoce novom obradom, omiljenim numerama iz planetarno popularne franšize “Ratovi zvezda”, dan pred svetsku premijeru.

viva vox spot Star WarsOsam najpoznatijih numera iz franšize “Star Wars” deo su ovog spota, koji ide u korak sa najvećim svetskim izvođačima.
– Ideja je bila da oživimo muziku koja nas prati ceo život, ali i neizbežne likove poput princeze Leje, Darta Vejdera, R2D2, džedaja… – kažu članovi hora “Viva vox”.

viva vox spot Star WarsOni dodaju da ih posebno raduje što su uspeli da ispune težak zadatak koji su sami sebi zadali. Ovo je jedan od najkomplikovanijih aranžmana koje su napisali i otpevali! Jer, na jednom mestu su u četiri i po minuta, obradili čak osam muzičkih tema.

„La La Land“ na Viva Vox način

– Iz a cappella galaksije donosimo vam muzički spektakl! Predstavljamo vam džedaje, Dart Vejdera, princezu Leju i R2D2 u borbi glasova koja vas ostavlja bez daha! – ovako je hor na društvenim mrežama najavio novi spot i numeru “Star Wars A Cappella”. A za aranžman se pobrinuo Boris Balunović.

viva vox spot Star Wars“Fox Fanfare” uvode slušaoca u ovu muzičku priču, podsećaju na muziku kojom je većina fimova počinjala i davala znak da je vreme da uzmemo kokice i udobno se smestimo. Na to se nadovezuje “Main Title” i putovanje kroz galaksiju može da počne!

Merry Gospel Choir – prvi srpski gospel hor

Melanholična “The Force Theme” upoznaje slušaoce sa prvim, a možda i poslednjim džedajima… o čemu će znati nešto više tek nakon novog filma. Dramatične “Rebel Fanfare” pripremaju za dolazak mračnih sila, gde čeka čuveni Dart Vejder. Uz temu “Imperiijalnog marša” (The Imperial March), publika će moći da vidi Darta Vejdera kako diriguje svojim svetlosnim mačem, dok se senke mračnih sila nadvijaju nad jednom od najpoznatijih melodija.

viva vox spot Star WarsNapetost prelazi u zabavu u sledećoj numeri, kada na red dolazi vesela “Cantina Band” tema. A onda, omiljeni R2D2 iznenada ostaje sam i projektuje sećanja gledalaca na princezu Leju. Kroz temu princeze Leje (Princess Leia’s Theme) “Viva vox” daje omaž vanvremenskoj Keri Fišer.

„Evolucija ex Yu muzike“ u fantastičnom acapella miksu benda „Chegi“

Dolazi veliko finale! Borba glasova kulminira u temi “Duel of the Fates”, a lica voksovaca smenjuju se skoro pa brzinom svetlosti.

viva vox spot Star WarsKao i na prethodnom filmskom spektaklu iz kuhinje “Viva voxa”, spotu za muziku iz filma “La-La lend”, i ovaj video potpisuju kreativni ljudi sa kojima hor već dugo sarađuje. Za video-spot je zadužen “Red & Blue studio”, dok zvuk godinama potpisuje “ATTIC Studios”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde