Viva La Salsa: Najveći kubanski plesač svih vremena 30. marta u SKC-u

0
169

Viva La Salsa je projekat koji je od salsa večeri napravio audio-vizuelni spektakl koji svuda sa sobom nosi duh Kube! Ove žurke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Viva La Salsa: Najveći kubanski plesač svih vremena 30. marta u SKC-u

A u Studentskom kulturnom centru 30. marta biće specijalno izdanje salsa žurke. U organizaciji plesnog kluba “Al Centro” u Beograd stiže najveći kubanski plesač svih vremena – Majkl Fonc (Maykel Fonts). Kubanski umetnik dolazi zajedno sa svojom partnerkom Silvijom Ćapeli (Sylvia Chapelli). Fonc će tog dana održati četiri tematske radionice, a izvešće i performans na najvećoj regionalnoj salsa-žurci.

KUBA: Čarobne plaže, taksi kolektivo, ples i pesma veselog naroda

– Otkrijte tajne svih afro-kubanskih plesova uz najvećeg majstora ovih veština. Broj mesta je ograničen! Rezervišite svoje mesto za ovaj jedinstveni događaj na vreme! Četiri tematske radionice su: 1. Salsa partnerwork; 2. Men and lady style; 3. Rumba Guaguanco; 4. Tecnica de Orishas – obaveštavaju organizatori.

Viva La Salsa: Najveći kubanski plesač svih vremena 30. marta u SKC-u
Foto: Facebook / Al Centro Salsa Beograd

Majkl je instruktor, koreograf i plesač. Rođen je 1976. godine na Kubi, a znanje iz baleta, savremenog i modernog plesa, sticao je u kabareu “Tropikana” na Kubi, koji je ujedno i najpoznatiji kabare na svetu. Svoje fantastično plesno umeće, Fonc je podelio sa publikom u dva igrana filma i u jednoj TV-seriji. Našoj publici je poznat po ulozi u filmu “Street Dance 2”, a u ostvarenju “Latin Dream” (2017), Majkl igra gostoljubivog domaćina, koji će sve tinejdžerke, ali i njihove mame, ostaviti bez daha.

Poslušajte kako zvuči hit “Despacito” u izvođenju “2Cellos”
Viva La Salsa: Najveći kubanski plesač svih vremena 30. marta u SKC-u

Plesno znanje Majkl će podeliti sa beogradskom publikom 30. marta na plesnom četvoročasovnom kursu. Svi zaljubljenici plesa mogu uživati, učiti i vredno raditi na poboljšanju tehnike plesova u kojima Fonc briljira: afro-kubanu; baletu; savremenom plesu; džezu; hip-hopu; flamenku; kao i mnogim drugim latino-američkim plesovima. Uveče će imati i specijalan šou u SKC-u.

Majklova partnerka Silvija takođe je rođena na Kubi i plesom se bavi ceo život. Edukovala se u oblasti savremenog i modernog plesa, kao i tradicionalnog plesa i folklora. Bila je deo plesnog tima na nacionalnoj kubanskoj televiziji i član Rakatan baletske trupe. Trenutno živi u Milanu.POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde