Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu

0
77

Trodnevna manifestacija u srpskoj prestonici okupila je brojne izvođače, izlagače i posetioce.

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu foto Ivan MiladinovićČetvrti Festival manifestacija i destinacija Beogradski Manifest je prevazišao sva očekivanja. Tokom tri dana u bogatim sadržajima, koji su se odvijali u deset festivalskih zona i pet programskih bina na Kalemegdanu, uživalo je preko 130.000 ljudi. Ovogodišnji festival je, od samog otvaranja, protekao u predivnoj atmosferi koju su, pored izlagača, izvođača i lepog vremena, stvorili i brojni posetioci.

Beogradski Manifest: Centar najbolje zabave

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu foto Ivan MiladinovićU toku dana Gornji grad Beogradske tvrđave bio je ispunjen dečjom grajom i zvucima Srbije, ali i programima koje su pripremili brojni učesnici iz zemlje i inostranstva. Tokom tri dana na glavnoj bini je izvedeno oko 30 programa. Svoju ponudu je predstavilo preko 65 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva. Pored degustacija lokalnih gastronomskih specijaliteta i pića, posetioci su učestvovali i u aktivacijama izlagača gde su imali prilike da osvoje brojne nagrade.

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu
“Manifestuj se – Svaka limenka se računa”

Na Beogradskom Manifestu je nastavljena i društveno odgovorna i humanitarna kampanja “Manifestuj se – Svaka limenka se računa”. U okviru nje su se prikupljale limenke za reciklažu. Tokom deset dana akcije “Donesi limenku – osvoji nagradu” i tokom samo tri dana festivala ukupno je prikupljeno više od 30.000 limenki! Sav prihod od reciklaže biće doniran Udruženju za pomoć osobama sa posebnim potrebama “Živimo zajedno”.

Beogradski Manifest 2017 – najposećeniji do sada

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu foto Ivan MiladinovićU brojnim radionicama svoju kreativnost je iskazalo na hiljade mališana. Najbolju zabavu su pronašli u zoni “Mašta može svašta” i “Plesna livada”. Tu su i velika i mala deca uživala u brojnim pozorišnim, baletskim, kulturno-umetničkim i plesnim predstavama. Maskote, klovnovi, štulaši… i do sada neviđene levitirajuće figure Duha iz lampe, Aladina, Ariel, Zveri, Jode, Rajske ptice su uspeli da izmame osmehe i divljenje čak i najstarijih.

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu foto Ivan MiladinovićVelike simpatije i nostalgiju posetilaca su izazvali automobili oldtajmeri. Duh starih vremena na Kalemegdan su doneli i pokazali kakvi su ljudi nekada čuvali zidine tvrđave, vitezovi koji su došli iz Rusije, Poljske, Češke, Mašarske, Republike Srpske i Srbije.

Voljeni grad

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu foto Ivan MiladinovićOve godine novine na festivalu su bile dve zone koje su privukle veliku pažnju, pa su svaki dan bile prepune posetilaca. U zoni “Craft&food land” je svoja piva predstavilo 15 craft pivara, u čijim ukusima su posetioci uživali uz široku gastronomsku ponudu i odličnu svirku cover bendova. Na prelepom platou kod spomenika Pobednik bio je postavljen “Vinski grad”. Tu su se okupile neke od najboljih vinarija iz Srbije koje su organizovale degustacije. U ovoj zoni su pored domaćih, posebno uživali strani turisti. Oni su uz najbolja srpska vina bili očarani i pogledom sa najlepšeg vidikovca na Kalemegdanu.

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu foto Ivan MiladinovićSvake godine, pa i ove, za uspeh festivala je izuzetno značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija; Grada Beograda; Turističkih organizacija Srbije i Beograda; Privredne komore Srbije.

CNN: Srbija – destinacija koju morate posetiti u 2018!

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu foto Ivan MiladinovićČetvrti po redu festival manifestacija i destinacija je bio bogat i raznovrstan, što dokazuje pozitivna reakcija više od 130.000 posetilaca, ali i veliko zadovoljstvo izlagača koji su se potrudili da se predstave u najboljem svetlu.

PR / Foto: Ivan Miladinović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde