“Više nisi tu” – akustična najava albuma “Ivana Milenkovića i Bluz mašine”

0
29

Ivan Milenković, frontmen benda “Bluz mašina”, objavio je još jedan video kao najavu novog izdanja.

"Više nisi tu" – najava albuma Ivana Milenkovića i "Bluz mašine"
Foto: Promo

Kao što je prethodno i najavio, on uveliko radi na solo albumu, koji će biti objavljen početkom sledeće godine. Ljubavnu pesmu “Više nisi tu” odlučio je da publici predstavi najpre u akustičnom izdanju.

– Ova pesma govori o stvarima koje se dešavaju u paralelnim univerzumima, a kojima se iz nekog razloga bavimo i mi, ljudi, u baš ovom našem, kao fora jedinom… – kaže Ivan Milenković za pesmu koju karakteriše kao “pravu kafansku bluz stvarčinu koja govori o patnji koja se nije ni desila, ili će se desiti za vek vekova”.

Bend “Bluz mašina” objavio video za pesmu “Ibar vodo”

– Nismo više tu… Zagledani u telefone, pod maskama, teturamo se gradom. Govorimo o onima koji su ostali ovde. Čak i mi više nismo tu. Ali ja odbijam da budem zagledan u ono što mi se prodaje. Želim svoju slobodu… SVEGA. Slobodu misli, slobodu osećanja, slobodu izražavanja, slobodu da budem ono što jesam. Pesma “Više nisi tu” je ljubavna ali se može shvatiti na puno načina. Ovo je jedan od mojih, o kojem razmišljam ovih dana – dodaje Ivan.

Ivan Milenković Bluz Mašina Foto Bojan Stevanović
Foto: Bojan Stevanović

On poziva publiku da posluša pesmu i zapita se: “Da li ste i vi tu? Ili slepo tumarate u gomili dok se realnost odvija oko vas i izgriza vas do krajnjih granica?”

“Hotel prošlosti”, drugi album benda “Bluz mašina”

Nova pesma snimljena je u studiju “Kan i Lingus” Bojana Stevanovića. Bas gitaru svira Dejan Toškov.
Novi album biće objavljen 2021. godine pod imenom “Ivan Milenković i Bluz mašina”, te će i zvanično biti prvi Ivanov solo album. Snimanje ovog izdanja uveliko je u toku u studiju “Mašina 23” Saše Otaševića.

– Sale je jedan od najboljih producenata u gradu i ozbiljan genijalac! Zaista mi je zadovoljstvo i čast raditi sa njim! – kaže Ivan i dodaje da će se u narednih mesec dana pojaviti i prvi zvanični singl sa novog albuma – “Jedna lepa stvar”.

Više nisi tu

Nekad je teško, nekad gubiš nadu svu,
jedna iskra je dovoljna da se stvari okrenu,
ali džaba je sve, kada više nisi tu,
više nisi tu…

Želim da čujem, tešku muziku,
neka bluz poteče, više nisi tu,
neka bluz poteče, sada više nisi tu,
više nisi tu…

Jesmo li bili jedno za drugo, nikad neću saznati,
zašto baš ja, zašto baš ti,
rastanak naš sam video u snu, sada više nisi tu,
više nisi tu…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde