Virtuelni koncert Gabrijela Felca, Tijane Milošević i Nemanje Stankovića

0
37

U okviru svoje onlajn sezone, Beogradska filharmonija ovoga petka priprema pravu ekskluzivu!

Virtuelni koncert Gabrijela Felca, Tijane Milošević i Nemanje Stankovića
Mini koncert Gabrijela Felca, Tijane Milošević i Nemanje Stankovića, Foto: Promo

Svi zainteresovani moći će da uživaju u mini koncertu Gabrijela Felca, Tijane Milošević i Nemanje Stankovića. Iako ih razdvaja 1.200 kilometara na relaciji Dortmund-Beograd, muzičari se “susreću” u virtuelnom prostoru. A, što će publika moći da čuje 24. aprila od 20h na YouTube kanalu Filharmonije.

Šef-dirigent će se ponovo naći u ulozi pijaniste. On će zajedno sa Tijanom i Nemanjom odsvirati II stav Trostrukog koncerta za violinu, violončelo, klavir i orkestar Ludviga van Betovena. Inače, ovaj koncert je trebalo da izvedu 24. aprila na Kolarcu, a sutradan na novosadskom festivalu NOMUS. Sa željom da publiku ne ostave bez muzike, oni će ekskluzivno odsvirati deo kompozicije, ovoga puta, bez orkestra.

Ostani kod kuće – slušaj muziku: Beogradska filharmonija na internetu

Nakon virtuelnog nastupa, u okviru onlajn sezone petkom na kanalu YouTubeu, sledi program iz ciklusa “Pandemonijum” i svetska premijera kompozicije “Iskopani Sokrat”, Ijana Vilsona. Kompozitor je dao novo viđenje dela Erika Satija u verziji za violinu, kamerni orkestar i naratore. U ulozi solistkinje nastupila je filharmoničarka Dušica Mladenović.

Audio sreda podseća na jedan od najboljih nastupa orkestra koji je i svetska kritika nagradila maksimalnom ocenom. Koncert koji je Beogradska filharmonija zajedno sa Felcom izvela 25. oktobra 2019. na Kolarcu, vodeći svetski portal za kritiku “Bahtrek” (Bachtrack) okarakterisao je kao događaj koji će se dugo pamtiti. Na programu su bile Štrausove “Metamorfoze” i Betovenova “Eroika”. Možete poslušati OVDE.

“Bella ciao” muzičara iz Srpskog narodnog pozorišta za ceo svet

U okviru nedeljnog repertoara na digitalnim platformama institucije, publika je mogla da pročita misli harfistkinje Milane Zarić u novom izdanju bloga “Filharmoničar u izolaciji”; a četvrtak, dan za sećanje, posvećen je Muzičkim razgovorima sa Gabrijelom Felcom kada je dirigent u ulozi pijaniste nastupao i razgovarao sa raznim muzičarima iz orkestra.

Najavu za virtuelni koncerti možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde