Violončelista Nemanja Stanković objavio album “Tragovi”

0
9

Album predstavlja značajan zapis nove srpske muzike za violončelo.

Violončelista Nemanja Stanković objavio album "Tragovi"

Nemanja Stanković, violončelista, objavio je novi album pod nazivom “Tragovi”, u izdanju izdavačke kuće “Metropolis Music”. Album sadrži osam novih kompozicija čiji su autori neki od najeminentnijih srpskih kompozitora savremene umetničke muzike.

U želji da dâ svojevrstan doprinos srpskoj literaturi za violončelo, Nemanja Stanković je okupio istaknute i cenjene domaće kompozitore. Oni su napisali sjajne kompozicije, upravo za ovaj instrument, a koje je Nemanja odsvirao na svom albumu “Tragovi” (Nova srpska muzika za violončelo).

Nemanja Stanković album Tragovi
Violončelista Nemanja Stanković objavio spot za kompoziciju “Scappare”

Kompozitorski tim na ovom albumu čini osam autora: Dragana Jovanović; Anja Đorđević; Nataša Bogojević; Irena Popović; Ivana Stefanović; Milica Ilić; Ognjen Bogdanović; i Igor Andrić.
– Ideja je nastala iz moje potrebe kao umetnika da kroz zvuk violončela ostavim trag, kao svedočanstvo sadašnjeg vremena u kome živimo i stvaramo! – rekao je Nemanja Stanković za album “Tragovi”.

“2Cellos” objavili spot za muziku iz filma “Pirati s Kariba”

Poseban kuriozitet na albumu predstavljaju dua – kompozicije u kojima su se Stankoviću, kao gošće, pridružile naše cenjene umetnice, pijanistkinja Maja Mihić; violinistkinja Tijana Milošević; kao i violončelistkinja Sandra Belić.
Album je u dostupan od 25. decembra 2020. na svim većim digitalnim platformama, kao i na CD-u.

Foto: Promo/Miša Obradović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde