2. Vinski maraton: Učestvuju i trkači iz Las Vegasa, Brazila, Kazahstana

0
56

Vinski maraton će biti održan 22. septembra na Paliću pod sloganom “Više vinograda, više zabave”.

2. Vinski maraton: Učestvuju i trkači iz Las Vegasa, Brazila, Kazahstana
Trčanje nikada nije bilo zabavnije, Foto: Promo

Do sada se prijavilo više od 600 takmičara iz zemlje i inostranstva. Iako se održava tek drugi put i ima veliku konkurenciju u svetu, Vinski maraton je privukao čak 200 trkača iz celog sveta. Osim ljudi iz regiona i Evrope, kroz palićke vinograde će trčati i takmičari iz Las Vegasa, Brazila, Kazahstana, Velike Britanije… Vinski maraton je manifestacija namenjena svima koji žele da se zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju.

Vinski maraton 2018: Prvi Vojvodina Chesee Fest
2. Vinski maraton: Učestvuju i trkači iz Las Vegasa, Brazila, Kazahstana
Na Vinskom maratonu svi su pobednici, Foto: Ivana Čutura

Na Vinskom maratonu će biti održane dve trke. Vinska trka je polumaratonske dužine 21,1km. Ona će pružiti mnogo zabave i uživanja, ali zbog specifičnosti terena i vinskih degustacija, predstavlja izazov i za najspremnije trkače. Namenjena je i profesionalnim sportistima i rekreativcima. Poseban podsticaj trkačima ove godine će dati i aktuelna petostruka šampionka Srbije u triatlonu Vida Medić. Trka uživanja je dužine 10km. Namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode, vina i dobre zabave. Trke su zabavnog, ali i takmičarskog karaktera, a ispijeni litri vina podjednako su važni kao i pretrčani kilometri. Posebna draž ovih trka je što su trkači kostimirani. Osim nagrada za najbolje vreme, dobijaju se i nagrade za najlepši i najkreativniji kostim.

2. Vinski maraton: Šampionka Srbije na Paliću 22. septembra
2. Vinski maraton: Učestvuju i trkači iz Las Vegasa, Brazila, Kazahstana
Vinska okrepna stanica, Foto: Promo

Trkačke staze prolaze pored jezera Palić, kroz vinograde “Petra”, “Reljić”, “Zvonko Bogdan”… potom pored Krvavog jezera, gde će biti okrepna stanica vinarije “Tonković”… a okrepne stanice imaće i vinarije “Tošić” i “Patkov” vinograd. Duž staza će se nalaziti okrepne stanice, tako da će Vinska trka imati ukupno devet, a Trka uživanja pet okrepnih stanica na kojima će se služiti vina, ukusni zalogaji, vojvođanski sirevi, voće. Kostimirani trkači nakon istrčanih deonica kod Velike terase dobijaju medalje i potom mogu proslaviti svoj uspeh i ceo dan uživati u zabavnim programima i takmičenjima.

Program Dead Lake Horror & Wine Festivala: Domaći i regionalni horori rame uz rame sa inostranim
2. Vinski maraton: Učestvuju i trkači iz Las Vegasa, Brazila, Kazahstana
Degustaciona zona, Foto: Ivana Čutura

U Muzičkom paviljonu će nastupiti popularni subotički bend “Perpetuum Mobile”, koji je poznat po odličnoj atmosferi koju pravi u klubovima. Nastupiće i nezaobilazni tamburaški orkestri. U Degustacionoj i Sportskoj zoni takmičari će zasluženo uživati i u gastronomskim specijalitetima, degustacijama vina, najboljim vojvođanskim sirevima. Biće organizovane i afterparty zabave, piknici na salašima… Poznati somelijeri će održati vinske radionice, a posetioci će moći da osvoje i interesantne nagrade u zabavnim takmičenjima u kotrljanju buradi i trci s punim čašama vina. Veseli Vinski brodić će ploviti jezerom uz zvuke tamburica i degustaciju vina.

Sergej Ćetković i Stjepan Hauser iz „2Cellos“ snimili „Oči nikad ne stare“
Takmičenje u kotrljanju buradi Ivana Čutura
Takmičenje u kotrljanju buradi, Foto: Ivana Čutura

Novina ove godine je festival sira Vojvodina Cheese Fest. On će biti na šetalištu ispred startne zone, a najbolje sireve vojvođanskih proizvođača posetioci Vinskog maratona imaće priliku da probaju i na okrepnim stanicama i u Degustacionoj zoni. Takođe, u subotu od 20,30h, u prelepom ambijentu letnje pozornice na Paliću biće održan koncert Sergeja Ćetkovića.

Veliki uspeh prvog Vinskog maratona
U Trci uživanja može i da se šeta Ivana Čutura
U Trci uživanja može i da se šeta, Foto: Ivana Čutura

Za sve one koji planiraju da ostanu na Paliću ceo vikend, u nedelju 23. septembra će biti organizovana dva Vinska piknika, koji obuhvataju obilaske vinarija, ručak i degustacije vina. Prijave za piknike su još moguće preko sajta ili u subotu na Info pultu. Online prijave su završene, a trkači će imati priliku da se prijave i na licu mesta u Prijavnom centru u petak 21. septembra od 18h do 21h i na dan događaja, u subotu 22. septembra od 8h do 10h. Svi zainteresovani program dešavanja mogu da pogledaju na sajtu www.vinskimaraton.rs, a u subotu 22. septembra je organizovan i poseban autobuski prevoz za trkače preko specijalizovane agencije Run Away Travel.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde