“Vikend sa ćaletom” od 29. oktobra u bioskopima Srbije

0
55

Ovo je prvi domaći igrani film, koji će nakon izvesnog prekida i ponovnog rada bioskopa domaća publika konačno imati priliku da gleda na velikom platnu.

"Vikend sa ćaletom" od 29. oktobra u bioskopima Srbije

Od četvrtka, 29. oktobra, najnoviji film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića “Vikend sa ćaletom” započeće svoj bioskopski život. Film donosi humor i zbilju, nezaustavljiv smeh i razmišljanje utkano u tužnoj komediji o odnosu oca i sina.
Glavne uloge poverene su našim istaknutim glumcima na čelu sa Nenadom Jezdićem, čiji glavni lik kojeg zovu Kašika. On je otac, koji teži da u toku samo jednog vikenda uspostavi prijateljski, ali i očinski odnos sa svojim sinom Ogijem.

Viken-sa-caletom-

– Ovaj film jeste jedna od verovatnih istina o odnosu oca i sina i njihovoj ogromnoj vezanosti i ljubavi uprkos razdvojenosti. Različitosti karaktera i životnog okruženja tu ljubav čine vrlo kompleksnom neretko i vrlo duhovitom i komičnom – najavljuje Jezdić.

Snima se: “Vikend sa ćaletom”, duhovita priča o teškim situacijama

– Miroslav Momčilović naravno ima oko i uvo koje vidi i čuje ono što u našem narodu definišemo sa onim “da nije smešno bilo bi tužno”. I, da uhvati tužne i potresne stvari koje humorom čini podnošljivijim. Ovo je moja do sada najluđa i najbolje napisana uloga. Iako se ponavlja zona mog glumačkog promišljanja, jak i kriminogen lik, Kašikina emotivna strana ga u isto vreme čini pristupačnim i otvorenim. Dala mi je prostor da ga odigram onako kakav jeste. Kašika, na putu svog roditeljskog i ljudskog preobražaja, i Ogi, dete sa osobinama zrelog čoveka, jednako nose teret drame i emotivnog susreta. Verujem da će, bez obzira iz kog miljea dolaze, sva deca i roditelji, a posebni očevi i sinovi, pronaći sebe u divnom, istinitom susretu Kašike i Ogija. Ovo je film o ljubavi i njenoj moći da nas menja onda kada je istinski pustimo u srce – kazao je Nenad Jezdić.

VIkend-sa-caletom_m momčilović
Glumcu Nenadu Jezdiću Nagrada “Raša Plaović” za sezonu 2018/19

Osim Jezdića i mladog Vase Vraneša, u filmu igraju i Bane Vidaković u ulozi Bate Konja najboljeg Kašikinog druga; Miodrag Miki Krstović; Boris Milivojević; Katarina Radivojević; Svetlana Ceca Bojković; Srna Lango; Anja Alač; Jelena Đukić; Ana Radović; Marko Gvero; Bojan Lazarov; Miljan Davidović. Gost na filmu je fudbaler Vujadin Savić.
Producent je Igor Turčinović; direktor fotografije Dalibor Tonković; scenograf Boris Deheljan; kostimografkinja Jelena Petrović; a montažer Petar Jakonić.

Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde