Snima se: “Vikend s ćaletom”, duhovita priča o teškim situacijama

0
288

I dok letnja sezona znači sezonu odmora za mnoge, za filmadžije to nije slučaj.

Snima se: "Vikend s ćaletom", duhovita priča o teškim situacijama
Prve scene novog filma snimljene su u perionici automobila, Foto: Printskrin N1

Od Miroslava Momčilovića, scenariste i reditelja ostvarenja “Smrt čoveka na Balkanu”, “Sedam i po”, “Smrdljiva bajka”… stiže novi film – “Vikend sa ćaletom”. Prva klapa je pala u jednoj perionici na Novom Beogradu, a jednu od glavnih uloga igra Branko Bane Vidaković.

– Momčilović inače piše dosta tople priče, i teško da kod njega možemo da naletimo na neku koja nema emocija u ogromnim količinama. Dakle “Vikend sa ćaletom” je baš to! Jedan čudan vikend koji provodi jedan malo napukli matori bivši nemirni momak, koga igra Nenad Jezdić. A, provodi ga sa onima koje je voleo, jer je dobio gadnu dijagnozu – otkriva za N1 Vidaković zaplet filma.

Nenad Jezdić dobitnik Nagrade “Miloš Žutić”

Da je reč o jednoj toploj priči potvrđuje i Nenad Jezdić koji igra Kaleta. Navodi i da je ovo jedna duhovita storija o teškim situacijama. Ali, pre svega, da je dobra priča, što je za publiku možda i najvažnije.
– Igram čoveka sa jednostavnim običnim srbijanskim imenom – Milorad Mitrović, koga zovu Kašika, Kale. Nadimak mu je inače i na tablicama automobila, a u kolima i život provodi. Snimanje je tek počelo, pa ni mi ne znamo šta nas sve očekuje… a, ono što sa sigurnošću mogu da potvrdim je da skoro nisam nešto tako dobro, inspirativno pročitao – kaže Jezdić za scenario.

Priča o čoveku koji se posvećuje prijateljima i sinu, a u isto vreme se nosi sa teškom bolešću i na sve to ima duhovit osvrt, pred publikom će se najverovatnije naći sledećeg proleća. Film se realizuje u produkciji United Media.

Dani Mije Aleksića: Nenad Jezdić prvi laureat nagrade “Mija Aleksić – biti glumac”
Snima se: "Vikend s ćaletom", duhovita priča o teškim situacijama
Reditelj Miroslav Momčilović sa snimanju filma “Vikend s ćaletom”, Foto: Printskrin N1

Nedavno su beogradski mediji objavili da će se u filmu igrati i Džej Ramadanosvski. Pevač je potvrdio to, rekavši da ga je Mirosav Momčilović zvao na pregovore još početkom godina, kao i da je sa oduševljen prihvatio da glumi. Pominjalo se i da će za potrebe filma “Vikend s ćaletom”, srpski hitmejkeri Marina Tucaković i Aleksandar Radulović Futa uraditi pesmu, baladu koju će otpevati Džej.

Inače, pre dve godine je Filmski centar Srbije podržao snimanje Momčilovićevog filma, odobrivši da se pomogne sa 20 miliona dinara. I, to u kategoriji Sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom, odnosno komercijalni repertoarski film.

E. A. / Izvor: N1, Blic

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde