Singl “Veronautika” najavljuje istoimeni album Nikole Vranjkovića

0
162

Beogradski muzičar Nikola Vranjković objavio je novi singl pod nazivom “Veronautika”. Numera najavljuje istoimeni dvostruki album, koji bi trebalo u oktobru da bude na tržištu.

nikola vranjković fb
Foto: Facebook / Nikola Vranjković

Kao specijalni gost u ovoj pesmi pojavljuje se Damir Martinović Mrle, član riječkog benda „Let 3“, koji je svirao bas gitaru i sintisajzer.

Koncertima „Van Goga“ i Marinka i Nikole Rokvića završeni 32. Dani piva

– Vesla su dignuta nebo je granica
i poslednja želja samo tvoja tišina
bez dima tamjana i pesme mantija
da čuju se talasi Save i vetrovi Dunava – glase reči pesme “Veronautika”, a Vranjković osim što je autor muzike i teksta, svirao je gitaru, radio miks, i sa Ivanom Petrovićem je i muzički producent.

nikola vranjković fb
Foto: Facebook / Nikola Vranjković

– To je jedan mali muzički eksperiment na kome smo dugo radili. Eksperimenti mogu da budu uspešni i neuspešni, a ovaj naš se završio skoro pa eksplozijom, tako da nisam siguran u koju grupu može da se svrsta. Svakako sam veoma zadovoljan – rekao je Vranjković o novom singlu.

Koncert grupe „The Residents“ u novembru u Beogradu

Novi dvostruki album Nikole Vranjkovića takođe će se zvati “Veronautika”. Inače, prethodila su mu dva ranije objavljena spota za pesme “Dve reči” i “Tajni život suterena”.

– Varijacije na temu “Krautrok”? Eksperiment u minimalizmu? Bravo! Uvek nas iznenadiš. Zvuči mi kao nešto predapokaliptično. Odličan (5) Vranjkoviću! – jedan je od komenatara slušalaca. A mnogi su samo napisali – blek metal. Za one koji ne znaju šta to znači, reč je o jednom od ekstremnih podžanrova hevi metala. Nastao je 80-ih godina prošlog veka razvivši se iz treš metala, a pod uticajem Venomovog „Black Metal“ albuma.

„Red Snapper“ 16. septembra u Domu omladine Beograda

J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde